Een voorbeeld voor álle clubs uit 1A en 1B: OHL kende een topweek met 6 op 6 bracht twee keer tien Belgen aan de aftrap

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Een voorbeeld voor álle clubs uit 1A en 1B: OHL kende een topweek met 6 op 6 bracht twee keer tien Belgen aan de aftrap
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het aantal Belgen bij de Belgische profclubs is een discussiepunt dat elk seizoen duchtig aan bod komt. Ook afgelopen zomer streken bij onze eersteklassers weer tal van buitenlanders neer.

Toch kan het ook anders, dat bewijst Oud-Heverlee Leuven. De club uit de studentenstad kleurt de jongste matchen zwart, geel en rood. Afgelopen week stonden zowel op bezoek bij Cercle Brugge als thuis tegen Westerlo maar liefst tien Belgen aan de aftrap.

Een opmerkelijk cijfer voor OHL, dat met een 9 op 9 de wind in de zeilen heeft. Afgelopen zomer nam namelijk de King Power Group, die ook eigenaar is van Leicester City, het heft in handen aan Den Dreef.

Moore als vreemde eend in de bijt

De Leuvense fans waren aanvankelijk sceptisch over de Thaise overnemer en ijverden voor het behoud van lokale verankering. Op het veld blijft de Belgische inbreng alvast groot. Enkel Leicester-huurling Elliot Moore (zie foto) mengt zich momenteel tussen onze landgenoten.

Halverwege de strijd om de eerste periodetitel maakten we al eens een balans op van het aantal Belgen bij de 1B-clubs. Die leverde toen opvallende verschillen op. (Dat leest u HIER)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties