Collega-Rode Duivel moet zaterdag De Bruyne afstoppen: "Dat maakt hem op dit moment de beste"

Collega-Rode Duivel moet zaterdag De Bruyne afstoppen: "Dat maakt hem op dit moment de beste"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Burnley gaat zaterdagnamiddag op bezoek bij Manchester City. Twee Rode Duivels in een rechtstreeks duel op het middenveld dus: Steven Defour en Kevin De Bruyne. Defour is overtuigd dat er iets te rapen valt voor de revelatie van dit seizoen in de Premier League. Ook al is City enorm sterk.

Defour krijgt dus dé man in vorm in zijn zone te zien. Een collega-Rode Duivel... “Hij speelt nu een beetje lager dan voordien”, aldus Defour op de webstek van de Citizens. “Daardoor is hij betrokken bij elke aanval. Dat maakt hem zo goed. Hij staat aan het begin van alles. Vorig jaar stond hij vaak aan het einde van de acties, toen hij vaak de laste pass gaf."

"Ik denk dat hij toen meer assists gaf dan dat dit jaar het geval is, maar hij speelt nu gewoon beter en hij maakt zijn team beter. Dus moeten we enorm opletten met hem. In zijn huidige vorm bij City, hoe hij alles dirigeert, maakt hem op dit moment de beste speler in de Premier League."

Het lag in mijn handen

Zelf is Defour ook wel goed bezig. In tegenstelling tot vorig seizoen is hij nu vast titularis. "Ik wist dat ik een heel goede voorbereiding moest hebben om een kans te maken bij Burnley. En dat is ook gebeurd. De coach was vorig seizoen ook heel duidelijk. Ik had het zelf in handen dus. Qua defensief werk doe ik het heel goed vind ik zelf. Ook offensief ben ik creatief aanwezig. Maar ik kan nog beter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties