De stunts van de Red Flames naar het EK 2017

De stunts van de Red Flames naar het EK 2017
Foto: © photonews

Bij wijze van terugblik op wat de Red Flames deze zomer in Nederland deden, lees je hier enkele fragmenten uit het boek 'Red Flames - Ons Vrouwenvoetbal Breekt Door'. Het beschrijft het boeiende traject naar en tijdens het EK, het eerste waarvoor de nationale ploeg zich ooit kwalificeerde.

Aflevering 1: De maat was vol voor Fabienne, maar toch …

Vijf jaar geleden leek de maat vol voor Fabienne. Ze stond op het punt de ploeg vaarwel te zeggen. ‘De ploeg was niet gekwalificeerd voor het WK en er waren geen kwalificatiewedstrijden gepland. De vroegere bondscoach was vertrokken en de opvolging bleef uit.’ … De kentering kwam toen de voetbalbond een nieuwe hoofdcoach en meteen een assistent-coach aanstelde, Ives Serneels en Tamara Cassimon.

Eindelijk in de flow

… Vanaf 2011 weet Fabienne uit de positieve flow in en rond de ploeg de brandstof te halen om verder te boksen voor de competentste begeleiding. Maar wat behelst die ‘flow’ precies? ‘Je kreeg aan de ene kant de gedrevenheid van staf, speelsters en federatie. In het stappenplan van Ives tijdens de eerste vergadering zat al het doel om het team te kwalificeren voor de eindronde van het EK 2017 in Nederland.’

Goed is niet goed genoeg

Voor Fabienne zelf verbeteren de mogelijkheden om professioneel te begeleiden drastisch. Speelsters worden nu geregeld grondig getest, de oefenprogramma’s zijn goed uitgekiend en vaak individueel aangepast. ‘Zaken zoals fysieke paraatheid, lenigheid en blessurepreventie moeten niet meer goed zijn, zij moeten zeer goed zijn’, stelt Fabienne kordaat.

Deze fragmenten komen uit het boek ‘Red Flames – Ons vrouwenvoetbal breekt door’, uitgegeven door Lannoo en geschreven door Willem De Bock. Bij hem kun je terecht voor het boek zelf, een leuke lezing of andere info erover, via willem.de.bock@skynet.be.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties