Exclusief: Ex-jeugdspeler van Beerschot en Standard maakt ijzersterke comeback in Noorwegen, interesse uit Rusland en USA

Exclusief: Ex-jeugdspeler van Beerschot en Standard maakt ijzersterke comeback in Noorwegen, interesse uit Rusland en USA
Foto: © photonews

Hij speelde bij de jeugd van Beerschot en Standard en kwam via een huurbeurt richting STVV uiteindelijk in de A-kern van de Rouches terecht. Ook bij Waasland-Beveren kreeg hij een kans, maar daarna werd het stil. Anno 2017 heeft hij zich echter helemaal opnieuw gelanceerd.

Tortol Lumanza kwam afgelopen jaar namelijk in actie voor het Noorse Stabaek IF, een ploeg waar ze maar wat graag tweede kansen geven aan spelers. Zo maakte ook Yassine El Ghanassy er twee jaar geleden grote sier, wat hem een transfer naar Oostende opleverde.

Ook Lumanza speelde een prima seizoen in Noorwegen. Hij kon er voor het eerst in jaren nog eens helemaal bevrijd spelen en al zijn zorgen vergeten. Na de dood van goede vriend en ploegmaat bij de Belgische jeugdelftallen Junior Malanda was een stap naar een land waar niemand hem kent de goede.

3 goals, 8 assists

Het rendeerde ook, want bij de Noorse middenmoter was hij eigenlijk niet uit het team weg te branden. Hij speelde er meer dan 30 wedstrijden en deed er met drie goals en acht assists meer dan zijn duit in het zakje. Fysiek en mentaal is hij klaar voor de volgende stap, maar een onbezonnen avontuur behoort niet tot de mogelijkheden.

Het heeft de Belgische youngster en gewezen jeugdinternational namelijk ook flink wat interesse opgeleverd. Uit goede bron vernamen we dat er verschillende clubs uit Rusland én de MLS wel heil zien in de centrale middenvelder.

Toch wil Lumanza een terugkeer naar België niet uitsluiten - al is er vanuit de Jupiler Pro League nog geen concrete aanbieding. Haast is er bovendien niet bij, want de 23-jarige Antwerpenaar met Congolese roots heeft nog een contract tot eind 2018 bij Stabaek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties