Vier adviezen aan Francky Dury na de 4 op 33

Vier adviezen aan Francky Dury na de 4 op 33
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem trekt naar Moeskroen met een 4 op 33 in de buidel. Rest de vraag: hoe los je zo'n malaise op? Een paar goede hints voor Francky Dury en zijn manschappen.

1. Blijf voetballen ...

Het gaat momenteel dan wel minder qua aantal punten, maar Essevee moet wel blijven voetballen. "Twee keer slecht spelen en winnen, dat zouden we moeten doen", klonk het vorige week nog bij Dury.

Maar helemaal van overtuigd zijn we daar niet van. Het mangelt Zulte Waregem misschien net aan knokkers, waardoor ze vooral voetballend uit de malaise moeten komen. Lekker dicht bij elkaar kruipen, maar wel voetballen.

2. ... maar stop met de driehoekjes om de driehoekjes: schiet!

Wat Zulte Waregem wél nalaat is het trappen op doel. Het blijft soms maar breien, kiest bij corners al te vaak voor varianten en het gevolg is een groot gebrek aan efficiëntie.

En dat heeft niet enkel te maken met een gebrek aan lengte of kopkracht, maar ook met een teveel aan gepingel rond de zestien. Iets doeltreffender worden is dus de boodschap, al is makkelijk anders natuurlijk.

3. Kom eens niet op achterstand

Even simpel is het natuurlijk om het achterin gesloten te houden. Met 34 tegendoelpunten - en daar zaten flink wat vermijdbare exemplaren tussen - doet enkel Eupen slechter dan Essevee.

Zulte Waregem verloor liefst 11 keer, dat is zelfs méér dan Eupen. Het team kwam ook evenveel keer op achterstand, vooral in eigen huis: 8 keer op 10 kwam het op achterstand aan de Gaverbeek.

4. Ga die wintermercato op en koop (maar niet te gek)

In elke linie kan er wel wat bij om nog steviger te staan in 2018. Operatie redding moet zo snel mogelijk worden ingezet. Daarbij moet vooral gedacht worden aan een balvaste spits, een stevige middenvelder en eventueel een verdediger.

Toch kan Zulte Waregem er beter aan doen om ook te blijven investeren in stenen, want dit seizoen lijkt toch al een beetje verloren. De toekomst kan er maar rooskleurig uitzien met een (zo) volledig (mogelijk) vernieuwd Regenboogstadion.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties