Top&Flop Blauw-zwarte machine, Couckenbak, Anderlechtjeugd, PO1-complex Genk/Standard, Essevee, ...

Blauw-zwarte machine, Couckenbak, Anderlechtjeugd, PO1-complex Genk/Standard, Essevee, ...
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe bewijzen dat met K3 ondertussen al een paar jaar. Ook in de nieuwe jaargang van de Jupiler Pro League gaan we op onze gekende manier nabeschouwen.

TOP

Blauw-zwarte machine

50 op 60, dat zijn cijfers waarmee je meer dan naar buiten kan komen. Club Brugge doet het waanzinnig in de competitie en het gaat allemaal makkelijk.

De manier waarop de goals tot stand komen? Waanzin. De geestdrift die Ivan Leko er heeft ingekregen? Onverwacht voor velen. Op weg naar de titel? We zien niemand die ze kunnen tegenhouden.

De jeugd van Anderlecht

Hoezo zit er geen jeugd in Anderlecht? Tegen Eupen bewezen ze het tegendeel. Amuzu scoorde, ook Lokonga en de ingevallen Kayembe speelden degelijk tot goed.

En zo bewees Hein Vanhaezebrouck dat het anders kan. Het was nog niet meteen waanzinnig voetbal tegen de Oostkantonners, maar als statement kon het tellen.

Couckenbak

KV Oostende bewees op het veld van Waasland-Beveren met knap voetbal én een leuke overwinning dat het ook na de periode Coucke wel op zijn pootjes zal terechtkomen.

De Kustboys lijken met een nieuwe driepunter - net als Moeskroen overigens - een grote stap gezet te hebben richting redding.

FLOP

Essevee

Nog niet gered: Zulte Waregem. Na een 4 op 36 zijn ze afgezakt naar een veertiende plaats. Na een heerlijke openingsperiode in het seizoen lukt niets meer voor Essevee.

Ook in Moeskroen sloop de paniek in de gelederen, en dan roep je het op jezelf af: van 0-1 voor naar 2-1 achter. Versterkingen zijn dringend nodig om uit de put te raken.

Genk@Home

Ook met een nieuwe coach lukte het niet meteen voor Racing Genk in eigen huis. Met twee thuiszeges in tien matchen maak je nooit aanspraak op play-off 1, vrezen we voor de Limburgers.

De fans? Die gingen er weer helemaal achterstaan, maar ook dat mocht gewoon niet baten. Het zal beter moeten na Nieuwjaar.

Standard (en STVV)

Een leuke derby tussen Standard en STVV? Vergeet het! Het was een match die pijn deed aan de ogen.

2 op 12 voor de Rouches, STVV kon al sinds de 12e(!) speeldag niet meer winnen. Alsof Sa Pinto en de zijnen niet in play-off 1 willen raken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties