Top&Flop Circus Sa Pinto - Antwerp Away, straffe Chevalier, wind, regen, Essevee - en ne welgemeende f*ck you

Circus Sa Pinto - Antwerp Away, straffe Chevalier, wind, regen, Essevee - en ne welgemeende f*ck you
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe bewijzen dat met K3 ondertussen al een paar jaar. Ook in de nieuwe jaargang van de Jupiler Pro League gaan we op onze gekende manier nabeschouwen.

TOP

Glen De Boeck

Eerlijk is eerlijk: toen we KV Kortrijk zagen verliezen bij KV Mechelen onder Yannis Anastasiou, ontbrak er zoveel (grinta, kwaliteit, tactisch vernuft, drive, ...) bij de Kerels dat we ze als degradatiekandidaat nummer 1 zagen.

Maar onder Glen De Boeck zijn ze helemaal aan het openbloeien. Tot goed voetbal komen op een patattenveld, met strijdlust naar voren trekken en zo keer op keer de punten thuis houden: dikke chapeau. Met Teddy Chevalier als de ster van dienst - wat straalt hij uit de laatste weken!

Stamnummer 1 op nummer 4

34 punten. Alstublieft, dankuwel. De redding is nu al een feit, straffer nog: met nog negen speeldagen na Nieuwjaar voor de boeg is de kloof met het nummer zeven voorlopig acht punten.

Antwerp mag dromen van play-off 1 na alweer zijn zesde(!) uitzege van het seizoen. Ze doen het daarmee voorlopig op verplaatsing straffer dan thuis, dat wil wat zeggen. En de vooraf verguisde doelman Sinan Bolat zit aan negen(!) clean sheets. Nog iemand commentaar?

Door de wind, door de regen

KV Oostende - Racing Genk had een match kunnen worden waarin spektakel, spanning en sensatiedrang de bovenhand hadden genomen. Maar in donkere kersttijden namen brandweer en politie de juiste beslissing: afgelasten die handel.

Door de wind was de veiligheid van de fans in het gedrang gekomen en die fans blijven toch op de eerste plaats komen. Binnen werd toch rustig iets gedronken, al bij al kon iedereen zich vinden in de beslissing. Of hoe het verstand kan zegevieren.

FLOP

Essevee

Eerlijk is eerlijk: toen we Zulte Waregem op heerlijke wijze zagen winnen op Standard in augustus of in Gent in september, dan hadden we het gevoel dat Essevee echt wel play-off 1 zou gaan halen.

Maar het is ondertussen helemaal gekeerd aan de Gaverbeek. De kwaliteit lijkt weg, het vertrouwen is helemaal gesmolten als sneeuw in een oven op 220 graden en het mangelt aan strijd en passie. In 2018 zal het beter moeten. De fans toonden wél goede moed en humor (lees het hier nog eens na).

Anderlecht - Gent

40 en 32 punten, maar je zou het niet zeggen. Een flitsje van Amuzu en een proper doelpunt van Hanni op een patattenveld in een erg matige topper, die naam nauwelijks waardig. Daarvoor was het niveau al te bedroevend.

Er gaat nog veel moeten gebeuren om van deze twee teams die in play-off 1 zullen eindigen(?) ook waardige kandidaten voor Europees voetbal te maken.

Kerstmis? Geen vrede dankzij 'Kermis' Sa Pinto

Kortrijk - Standard was (jammer genoeg) alweer ook een cinéma variété op verschillende vlakken. Gekissebis over kaarten en al dan niet terechte strafschoppen overschaduwden de wedstrijd.

Na de rode kaart voor Agbo gingen de poppen echt aan het dansen. Oerwoudgeluiden en bier uit het publiek, een middenvinger van de uitgesloten speler. Na de match ging Sa Pinto ook nog eens een fotograaf te lijf ... Hij doet steeds meer denken aan Guy Luzon, nog zo'n ongeleid projectiel in de Vurige Stede.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties