In Congo noemen ze hem niet voor niks 'Het Monster': "De aanvallers hebben schrik van mij, ik lach er niet mee hoor"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 10 reacties
In Congo noemen ze hem niet voor niks 'Het Monster': "De aanvallers hebben schrik van mij, ik lach er niet mee hoor"

Volg Standard nu via WhatsApp!

Als Standard straks alsnog play-off 1 haalt, zal Christian Luyindama zich fier op de borst mogen kloppen. De 24-jarige verdediger uit Congo is al een hele tijd de rots in de branding bij de Luikenaars. Opvallen, doet hij trouwens niet alleen met zijn prestaties, maar ook met zijn verschijning.

Luyindama is zo iemand die je 's avonds laat liever niet tegenkomt in een verlaten steegje in het Luikse: "Nochtans doe ik geen spierversterkende oefeningen meer, ik voel mij er zwaar door", klinkt het in 'Het Laatste Nieuws'.

Vriendelijke reus (naast het veld)

In Congo kreeg hij niet voor niks de bijnaam 'Het Monster': "Ze zeggen dat ik altijd vriendelijk ben tegen iedereen. Naast het veld is dat juist, erop is een ander paar mouwen. De aanvallers hebben schrik van mij. Dat moet ook. Ik lach er niet mee hoor. Anders lopen ze over je heen."

Ondanks zijn fysieke stijl, pakt de sterke beer opvallend weinig kaarten: "Hoe dat komt? Ik verdedig misschien wel agressief, maar tegelijkertijd ook intelligent. Ik probeer steeds goed te anticiperen, zonder fouten te maken."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties