De moeilijke weg terug na de drugsaffaire: "Ik kon de bal geen drie keer meer hoog houden"

De moeilijke weg terug na de drugsaffaire: "Ik kon de bal geen drie keer meer hoog houden"
Foto: © photonews

Door een schorsing voetbalde Joachim Van Damme twee jaar niet. Uiteindelijk kreeg hij een nieuwe kans bij Waasland-Beveren, waar Jonas Ivens hem onder zijn vleugels nam. Maar dat het moeilijk was, daarvan getuigt hij nu in HLN.

Van Damme moest vanaf nul herbeginnen. "Ik woog 102. Tien kilo meer dan nu. Ik heb nog nooit zo scherp gestaan nu. En we willen naar 90. Dat moet ik kunnen halen", klinkt het in de krant.

Een looptest aan het begin van het seizoen drukte hem met de neus op de feiten. "Ik had twee jaar niks gedaan. Dan word je wel even wakker geschud dat je nog heel ver weg bent van profvoetballer zijn. Op die looptest haalde ik met moeite 14 per uur. Nu zit ik aan 18."

Stenen ballen

"Ik was ver weg van voetbal. Leuk was dat vele lopen niet, het deed veel pijn. Ik voelde hoe hard ik het had laten lopen. Daar heb ik nu natuurlijk spijt van. Ik had het nooit mogen loslaten, ik heb te laat de klik gemaakt."

Van Damme moest alles opnieuw leren. "Dat mag je vrij letterlijk nemen. Ik moest opnieuw leren voetballen. Ik kon geen drie keer meer jongleren. Die ballen waren precies stenen"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties