Openhartige Ruud Vormer onthult waarom hij in het begin van het seizoen niet op niveau presteerde

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 5 reacties
Openhartige Ruud Vormer onthult waarom hij in het begin van het seizoen niet op niveau presteerde
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Zo fantastisch Ruud Vormer de voorbije maanden speelde, zo moeilijk kwam hij begin dit seizoen op gang. De 29-jarige kapitein leek te worstelen met zichzelf en de fans van Club Brugge begonnen zich zelfs al vragen te stellen. Wat was er nu eigenlijk precies aan de hand?

"Ik zat in het begin van het seizoen niet lekker in mijn vel. ik moest wennen aan bepaalde dingen. Kapitein zijn, was één ding, maar er was ook nog iets anders", vertelt de Nederlandse middenvelder van Club in de weekendeditie van 'Het Nieuwsblad'.

"De nicht van mijn vrouw was afgelopen zomer ernstig ziek. Ze werd behandeld in Gent en logeerde daarom ook bij ons. Je zag hoe het bergaf met haar ging, anderhalve tot twee maanden lang. Elke dag maakte je het van dichtbij mee."

29 jaar en jong kindje

Het familielid van Ruud en Roos Vormer verloor de strijd tegen haar ziekte: "Ze is overleden op de dag dat we op de eerste speeldag met 0-4 wonnen in Lokeren. Ze was amper 29 jaar en had zelf ook een kindje van een jaar oud. Ik kende haar niet zo goed, maar had het er moeilijk mee. Ik kon het niet zomaar van mij afzetten."

De persoonlijke situatie had logischerwijs een impact op de prestaties van de topkandidaat voor de Gouden Schoen: "Mensen wisten dat natuurlijk niet. Ik kreeg van sommigen de vraag waarom ik in het begin van het seizoen zo slecht was, maar dat was dus omdat dit allemaal meespeelde in mijn hoofd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties