Cayman, Philtjens, De Caigny of toch opnieuw Wullaert? De finalisten van onze poll voorgesteld

Cayman, Philtjens, De Caigny of toch opnieuw Wullaert? De finalisten van onze poll voorgesteld
Foto: © photonews

Tessa Wullaert won vorig jaar de eerste Gouden Schoen voor vrouwen, anno 2018 gaan we op zoek naar een opvolgster voor de speelster van Wolfsburg. Al is ze natuurlijk zelf wel een van de topfavorieten om haar eigen naam bij te schrijven op de erelijst. Voorstelling van de finalistes.

Op woensdagavond 7 februari weten we wie - vermoedelijk naast ene Ruud Vormer van Club Brugge - zal schitteren op het schavotje als nieuwe Gouden Schoen, na Tessa Wullaert vorig jaar.

We stelden u de finalistes voor in enkele delen en koppelden er een FB-poll aan. Nu stellen we u de drie finalisten voor uit die 'voorrondes', samen met - uiteraard - regerend Gouden Schoen Tessa Wullaert.

Tessa Wullaert

Vorig jaar winnares met een vrij grote voorsprong, dit jaar opnieuw topfavoriete om zichzelf op te volgen. Logisch ook, want Wullaert was in 2017 mogelijk nog beslissender en nog belangrijker.

Bij de Red Flames speelde ze een goed EK, bij Wolfsburg kreeg ze een steeds belangrijkere plek binnen het team. Kampioen in de moeilijkste competitie van Europa, volop aan het meestrijden om de Champions League. Wie houdt haar van een tweede Gouden Schoen?

Janice Cayman

In 2017 een prima jaar gehad met Montpellier, waarmee ze zich plaatste voor de Champions League en daarin ook al verder bekerde.

Bij de Flames belangrijk op het EK én topschutter voorlopig in de WK-kwalificatieronde op weg naar het WK in Frankrijk. Vorig jaar tweede, alomgerespecteerd.

Davina Philtjens

Klein, maar dapper. Een motor die nooit sputtert en altijd maar blijft doorgaan. Won de harten van alles en iedereen op het EK in Nederland met haar ongebreidelde vechtlust en werd steevast verkozen tot 'Flame van de match.'

Publiekslieveling dus, die ook nog eens en passant de dubbel won met Ajax en zo mocht proeven van de Champions League. Vaste waarde bij de Ajacieden, nog lang niet versleten en ondertussen ook voorbij de 50 caps.

Tine De Caigny

Twintig jaar jong en toch al 36 caps achter haar naam staan. Kan op verschillende plaatsen goed uit de verf komen, maar speelt momenteel de pannen van het dak bij Anderlecht als spelverdeelster.

Scoort én geeft assists om de haverklap, ook bij de Red Flames een belangrijke schakel in het raderwerk. Een van de grootste talenten.

Wie moet de Gouden Schoen bij de vrouwen krijgen volgens u?

0%
33%
33%
33%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties