Heylen én De Mets kregen nog eens een kans bij Essevee: "Wist dat ik me moest tonen" en "Bij de jeugd van Club Brugge ook meegemaakt"

Heylen én De Mets kregen nog eens een kans bij Essevee: "Wist dat ik me moest tonen" en "Bij de jeugd van Club Brugge ook meegemaakt"
Foto: © photonews

Zulte Waregem moest het in Kortrijk zien te rooien zonder flink wat van zijn sterkhouders. En zo kregen een paar zomertransfers nog eens een nieuwe kans. Hoe voelden Gertjan De Mets en Michaël Heylen zich daarbij?

Onur Kaya, Julien De Sart en Sander Coopman waren geblesseerd, terwijl Timothy Derijck ziek uitviel. Eerder was ook Damien Marcq al out met klierkoorts. Daardoor konden Gertjan De Mets en Michaël Heylen nog eens in de basis starten.

Concurrentie? Daar raak je aan gewend

De Mets moest er na een halfuurtje echter alweer af: "Jammer dat ik me blesseerde in een duel. Ik verdraaide mijn knie een beetje en dat net nu ik een nieuwe kans kreeg. We zijn goed bezig in 2018 en ik wil zeker nog mijn rol spelen."

"De komst van Marcq deze winter? Daar was ik niet meteen mee bezig. Ik heb in de jeugd van Club Brugge ook jaar na jaar moeten afrekenen met nieuwe concurrenten, dus je raakt daaraan gewend. Dat geeft eigenlijk niet echt extra druk, ik kijk daar rustig naar.”

Na twee weken in de tribune weet je dat er niet te veel kansen meer zijn

En ook Heylen toonde zich: "Ik wilde mijn kans grijpen en heb wel getoond dat ik wakker was, al had ik de uitspraak van Francky op voorhand niet meegekregen. Het kan snel gaan in het voetbal, ik wist nu dat het aan mij was om te tonen. Derijck werd zaterdag ziek, dus toen wist ik dat ik zou mogen spelen. Dan wist ik dat ik me moest tonen. Na twee weken in de tribune weet je dat er misschien niet te veel kansen meer gaan komen."

"Mijn start was wat moeilijk, maar ik ben er wel wat kunnen doorkomen omdat je vertrouwen pakt gedurende de wedstrijd. Het was niet makkelijk beginnen zonder matchritme, al deed ik wel wat mee met de beloften de voorbije weken - dat niveauverschil blijft wel groot."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties