Top&Flop Antwerp, Club en Dr. Phil versus videodinges, videodinges en videodinges

Antwerp, Club en Dr. Phil versus videodinges, videodinges en videodinges
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe bewijzen dat met K3 ondertussen al een paar jaar. Ook in de nieuwe jaargang van de Jupiler Pro League gaan we op onze gekende manier nabeschouwen.

TOP

Sinaaaaaaaaaaan

Antwerp doet nog mee om play-off 1. En daar mag het Sinan Bolat deels voor danken. Met zijn 11e clean sheet bewijst hij eens te meer dat hij allerminst versleten is en dat hij een echte troef is gebleken dit seizoen bij stamnummer 1.

The Great Old kon in thuismatch 15 zijn vierde thuisoverwinning boeken en mag zo nog dromen van de top-6, al wordt dat een dubbeltje op zijn kant met de laatste speeldag in gedachten. Faris Haroun was opnieuw de aanjager, knap.

Club kampioen?

Neen, Club Brugge is nog geen kampioen. Maar hoe ze speelden doet alvast het beste vermoeden. Als de efficiëntie tegen de play-offs wordt opgevijzeld (2 goals uit 21 kansen), dan zal er weinig aan te doen zijn.

Zeker in eigen huis is het rapport quasi perfect voor blauw-zwart. Dat herhalen in play-off 1 is – gezien de voorsprong waarmee blauw-zwart de play-offs zal intrekken – vermoedelijk al voldoende voor de titel. De fans stonden er en sleepten Club naar de drie punten.

Wonderdokter Phil

KRC Genk mag zich opmaken voor play-off 1. De kans dat het nog foutloopt is quasi nihil, al blijft het altijd nog met twee woorden spreken op speeldag 30. Maar toch: Clement heeft wat neergezet bij de Smurfen.

Ook op bezoek bij zijn ex-club Waasland-Beveren toonde hij opnieuw dat dit Genk zijn rol kan gaan spelen in de play-offs. Al is er natuurlijk eerst nog de bekerfinale tegen Standard, mogelijk een heel belangrijk duel met oog op Europees voetbal.

FLOP

Videodinges

We konden de voorbije weken globaal genomen vrij positief zijn over de semiprofs binnen de Belgische scheidsrechtersgilde. Maar op speeldag 29 trekken we onze woorden jammer genoeg in, omdat het gewoon niet om aan te zien was.

Wordt de degradatiestrijd beslist door een gebrek aan een videoref? Misschien wel. In AntwerpEupen krijgt de thuisploeg een strafschop die er nooit eentje was, in StandardKV Mechelen moet Lambrechts altijd rood trekken voor het neerhalen van de doorgebroken Bandé. Niet te geloven.

Videodinges

Wordt naast de degradatiestrijd ook de strijd om play-off 1 beslist door een gebrek aan een videoref? Misschien wel. Naast de voordelen die Antwerp en Standard (zie boven) hebben gekregen dankzij de arbitrage, waren ze elders ook ontevreden.

KV Kortrijk had namelijk ook erg graag een strafschop gewild in Jan Breydel. Glen De Boeck was in zijn wiek geschoten achteraf en begreep er weinig van waarom er niet werd gefloten. Al waren er ook fases die onterecht tegen Club werden gefloten, globaal dus gewoon een zwakke arbitrage.

Videodinges

En zelfs in Moeskroen – Lokeren waren er wel wat dubieuze beslissingen te noteren, waar we soms een punthoofd van kregen. Net zoals Yves Vanderhaeghe er eentje kreeg van de verkeerde beslissingen in Gent – Oostende. Ook daar was geen videoref. Gelukkig was die er wel in het treffen tussen Zulte Waregem en Anderlecht.

Of toch niet? Leya Iseka scoorde namelijk tegen zijn moederclub, maar werd afgefloten wegens buitenspel. Tot onvrede van Francky Dury. “De ref ging het zondag eens bekijken, maar ik had liever gehad dat hij meteen was gaan kijken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties