Top&Flop Genie van Standard, held van Eupen, blauw-zwart, kreupele verdedigers Moeskroen, Lokeren en Antwerp

Genie van Standard, held van Eupen, blauw-zwart, kreupele verdedigers Moeskroen, Lokeren en Antwerp
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe bewijzen dat met K3 ondertussen al een paar jaar. Ook in de nieuwe jaargang van de Jupiler Pro League gaan we op onze gekende manier nabeschouwen.

TOP

Carcela

Standard speelt dan toch play-off 1 en dat heeft het niet voor het eerst te danken aan Mehdi Carcela. "Wat doet die in België?", vroeg Brecht Capon zich namens velen af.

Carcela kan belangrijk worden voor de Rouches in de bekerfinale en/of play-off 1. En dan krijgt Sa Pinto dit seizoen misschien toch nog zijn grote gelijk.

Blauw-zwart houdt de nul

Neen, de eerste helft van Club Brugge was opnieuw niet om bijzonder happy van te worden, maar met passie en strijd ging blauw-zwart wel door.

Het won uiteindelijk ook en het hield de nul, met dank ook aan een goede doelman. Dat kan met de play-offs in zicht nog zijn belang gaan hebben. 

Toyokawa

Begin maar al te scouten, beste clubs in de Jupiler Pro League. Als je ziet wat ene Yuta Toyokawa (3 goals en een assist) dit weekend liet zien, dan moet u allen in de Japanse tweede klasse zijn.

Onaiwu, Goto, Fukatsu, Kobayashi, Onose of Shigematsu: Japanners die nu al scoorden in de Japanse J2 League. Een aanrader, sowieso. 

FLOP

Diedhiou & co

Of zou het toch aan de verdediging van Moeskroen hebben gelegen dat de Panda's vier keer scoorden? Zeker Diedhiou stond op werkelijk flanellen benen te verdedigen. Samen met hem denken we niet dat we in play-off 2 nog veel van de verdediging gaan terugzien bij de Henegouwers.

Een jaar waarin de club zich onder Rednic populair had gemaakt, is zo opnieuw met een sisser aan het aflopen. Pittig detail: de Roemeen werd de deur gewezen, omdat hij in de wintermercato te veel ambitie had getoond. 

Antwerp

The Great Old hadden play-off 1 door het resultaat van Standard sowieso niet meer gehaald, maar het had er nog alle schijn van dat het kon. Na domme rode kaarten voor Dendoncker en Trebel had het zelfs nog eens numeriek overwicht.

Daar deed het echter (te) weinig mee. En zo wordt het play-off 2, met derby's tegen Beerschot-Wilrijk. Jammer, want Antwerp in play-off 1 had met dat publiek ook wel interessant kunnen worden.

Sporting Lokeren

Peter Maes krijgt er stilaan een punthoofd van, de manier waarop Sporting Lokeren zich amechtig naar het einde van het seizoen heeft weten te slepen.

De Waaslanders zijn gered, maar daarmee is alles gezegd. Bovendien zijn ze de allerslechtste ploeg in eigen huis, ook tegen Zulte Waregem lieten ze zich vrij gewillig naar de slachtbank voeren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties