Gent Ladies overmeesteren OHL in sterke tweede helft

De KAA Gent Ladies en OH Leuven Vrouwen speelden op dinsdagavond een inhaalwedstrijd van speeldag 16 in de Super League. Na een boeiende tweede helft met veel doelpunten was het de thuisploeg dat de volle buit pakte.

Gent tegen OHL, dat leverde de voorbije jaren veel wedstrijden op waarbij de Buffalo's weliswaar wonnen, maar daarvoor meermaals tot aan het gaatje moesten gaan en pas in blessuretijd het verschil konden maken.

5 goals na de pauze

Na een eerste helft waarbij de Buffalo's enkele goede kansen kregen, maar toch nog niet scoorden, leken we misschien opnieuw op weg naar zo'n scenario. Alleen ging het deze keer na de rust plots heel erg snel voor Gent.

Mariam Toloba tekende voor een hattrick, tussendoor had Kassandra Missipo ook de 2-0 weten te maken. OH Leuven milderde nog tot 4-1, maar verder kwamen de bezoekers niet meer. Door de overwinning is Gent opnieuw gedeeld tweede met de KRC Genk Ladies, op 16 punten van leider Anderlecht.