Opnieuw een BeNe League? Waarom het een goed idee zou zijn

Opnieuw een BeNe League? Waarom het een goed idee zou zijn
Foto: © photonews

In het mannenvoetbal is er af en toe sprake van, in het vrouwenvoetbal hadden we er eentje tussen 2012 en 2015: een BeNe League.

Tussen 2012 en 2015 was de BeNe League er al eens voor drie jaren. De competitie tussen België en Nederland zorgde voor een verhoging van het niveau in beide landen, iedereen had er baat bij.

Toch gingen beiden daarna uit elkaar. Het proefproject van de UEFA liep drie jaar en over een verlenging raakten de beide bonden het niet eens.

Ondertussen is er echter toenadering gezocht. En zo vinden beide bonden elkaar mogelijk opnieuw, al zal het nog niet voor meteen zijn. Temeer de UEFA alles rustig wil bekijken en dus zeker volgend seizoen nog geen BeNe League wil installeren.

Sowieso willen de Belgische teams voor Nieuwjaar indien mogelijk in de eigen competitie blijven en na Nieuwjaar een soort van play-offsysteem hanteren met de Nederlandse clubs. Ook onze noorderburen staan open voor een samenwerking. 

Goede zaak?

Voor het niveau zou het in ieder geval een goede zaak zijn. Zowel de Belgische competitie als de Nederlandse is qua niveau minder dan wat de BeNe League was. En ook voor de supporters is het interessanter.

Naar matchen als Standard - Ajax of Anderlecht - Ajax kwam heus wat volk kijken, dat zou ook nu de competitie kunnen doen aanzwengelen. Voor de vele Red Flames in Nederland zou het ook een blij weerzien zijn met vele vriendinnen uit België.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties