Dit zijn de toppers van speeldag 18 in de Super League bij de vrouwen

Dit zijn de toppers van speeldag 18 in de Super League bij de vrouwen
Foto: © Louis Evrard

Ook dit seizoen zou de Super League wel eens een erg leuk seizoen kunnen worden. Elke week beschouwen wij na op de wedstrijden van het afgelopen weekend met de toppers van de voorbije speeldag.

Anderlecht

Anderlecht ging met 0-3 winnen bij AA Gent en mag zich nog voor de start van de play-offs stilaan opmaken voor een titelfeestje. Zelfs met halvering van de punten wordt het moeilijk voor de rest om nog iets te doen aan de paars-witte suprematie.

De kloof is erg groot én bovendien heeft Anderlecht slechts één doel: de titel en de Champions League binnenhalen. In de Beker van België vlogen ze er namelijk al uit – tegen AA Gent in de vorige ronde.

Play-off 1

Genk – AA Gent en OH Leuven – Standard, het beloven leuke halve finales te worden in de Beker van België. In beide duels zal het verschil namelijk klein zijn. De nivellering onder Anderlecht is vrij groot dit seizoen.

Genk kon niet spelen op Heist vanwege de sneeuw, maar laten Gent nauwelijks los in de stand. En Standard lijkt na een gelijkspel in Leuven op weg naar plek 4 en dus de play-offs.

Potentieel

Het niveau van de competitie snel helemaal opkrikken? Dat wordt moeilijk. Er wordt al opnieuw gesproken over een BeNe League, maar de UEFA is (voorlopig) nog niet mee in het verhaal en dus is het minstens een jaartje langer wachten.

Toch zit er heel wat potentieel aan speelsters in onze competitie. De gemiddelde leeftijden van teams als Gent, Standard of Leuven zijn bijzonder laag en toont enkel maar aan dat de toekomst er wel is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties