Kanariepietjes niet alleen te bewonderen op Stayen, deze clubs delen beestige bijnaam met STVV

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
Kanariepietjes niet alleen te bewonderen op Stayen, deze clubs delen beestige bijnaam met STVV
Foto: © photonews

Volg STVV nu via WhatsApp!

Kent u alle bijnamen van onze voetbalclubs in de Jupiler Pro League? In dat geval zal u heus wel weten dat STVV door het leven gaat als de 'Kanaries', maar wist u ook dat de Limburgse eersteklasser die bijnaam moet delen met tal van andere ploegen?

Het is STVV zelf die met dat weetje uitpakt op de clubwebsite. Er zijn maar liefst 15 ploegen die ook die bewuste beestige vogelbijnaam hoog in het vaandel dragen. Opvallend: vooral in Engeland blijken kanariepietjes populair. Norwich City - de ex-club van Vadis Odjidja - kennen we bijvoorbeeld als 'The Canaries', maar ook de kleinere goden Hitchin Town en Barwell FC koesteren de gevleugelde titel. 

Hetzelfde geldt dan weer voor Caernarfon Town FC uit Wales, Lillestrøm uit Noorwegen, het Franse Nantes, het Bulgaarse Botev Plovdiv, topclub Fenerbahçe uit Turkije, JS Kabylie uit Algerije, het Nederlandse RKVV Wilhelmina, Frosinone en Modena uit Italië, Kedah FA uit Maleisië, het Servische FK Novi Sad en GD Estoril-Praia uit Portugal. En daarmee is de kous nog niet af want: "Ken jij nog een voetbalploeg met als bijnaam de Kanaries? Laat het ons weten via info@stvv.com", klinkt het op de officiële webstek van STVV. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Limburg (3C)

Nieuwste reacties