Pieter Gerkens blijft overtuigd van de sterkte van Anderlecht: "Met 5-0 verliezen in Brugge zal ons dit seizoen niet meer overkomen"

Pieter Gerkens blijft overtuigd van de sterkte van Anderlecht: "Met 5-0 verliezen in Brugge zal ons dit seizoen niet meer overkomen"
Foto: © photonews

Anderlecht begint play-off 1 met een achterstand van zes punten op leider Club Brugge. Pieter Gerkens is ervan overtuigd dat paars-wit over evenveel kwaliteit beschikt als blauw-zwart.

"Als je de namen op het wedstrijdblad bekijkt, is er een overvloed aan kwaliteit. Ik denk zelfs dat we meer talent hebben dan Club", zei Gerkens kort na de winterstop. (Lees er HIER meer over) Nochtans verloor Anderlecht in december met forfaitcijfers in Jan Breydel.

"Tegen Brugge deden we twintig minuten goed mee, maar zijn helemaal ingestort door de twee tegendoelpunten kort voor de rust", komt Gerkens in Sport/Voetbalmagazine terug op die bewuste wedstrijd. "Het zou niet mogen gebeuren en ik hoop dat we er iets uit geleerd hebben. Ik mag zelfs zeggen dat het ons dit seizoen niet meer zal overkomen. Puur individueel gezien moeten wij niet onderdoen voor Brugge. Als iedereen bij ons zijn beste dag heeft tenminste."

Vanaken - Morioka

Een type Anthony Limbombe ontbreekt de landskampioen dit jaar wel. "Wij hebben aan kwaliteit ingeboet. En oké, we hebben geen speler als Limbombe. Maar buiten Limbombe hebben we qua spelersmateriaal hetzelfde als Club. Ryota Morioka kan wat Vanaken kan, daar ben ik echt van overtuigd", aldus Gerkens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties