Wordt hij een van de smaakmakers van play-off 2? "Ik wil een speciale speler worden in de Belgische competitie"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Wordt hij een van de smaakmakers van play-off 2? "Ik wil een speciale speler worden in de Belgische competitie"
Foto: © photonews

Volg STVV nu via WhatsApp!

Play-off 2 zal voor sommige ploegen weer een ware martelgang worden, maar voor de spelers is het misschien net een mooi uitstalraam. Ook bij STVV loopt er eentje rond die zich straks wil tonen en hij luistert naar de Takehiro Tomiyasu.

De 19-jarige centrale verdediger uit Japan streek afgelopen winter neer op Stayen, maar kon nog niet proeven van het grote werk. Een (enkel)blessure gooide roet in het eten, maar in play-off 2 wil de piepjonge Aziaat wel zijn kunnen etaleren: "Mijn enkelblessure is volledig genezen en in de beloftenmatchen draaide ik vlot mee. Nu besef ik ook wel dat het niet gemakkelijk zal zijn om toppers als Kotysch of Teixeira uit de ploeg te spelen, maar ik wil de concurrentiestrijd aangaan."

De Jupiler Pro League is voorlopig nog onbekend terrein voor Tomiyasu, wat wist hij al van de Belgische competitie? "Niet veel eigenlijk. We speelden vorig jaar in mei wel met de Japanse U19 tegen de beloften van Standard. Toen al viel me op dat de velden hier zwaarder zijn dan in Japan. En dat er hier weinig verdedigers zijn die een mannetje kunnen dribbelen. Daar wil ik aan werken, zodat ik een speciale speler kan worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties