Ruud Vormer heeft zijn bedenkingen bij onze play-offs: "Eigenlijk is het een heel raar systeem, toch?" en "We hadden 12 punten voorsprong, 12 punten!"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 25 reacties
Ruud Vormer heeft zijn bedenkingen bij onze play-offs: "Eigenlijk is het een heel raar systeem, toch?" en "We hadden 12 punten voorsprong, 12 punten!"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er is al heel wat inkt gevloeid over de zin en onzin van de play-offs en ook Ruud Vormer heeft er zo zijn mening over. De aanvoerder van Club Brugge had er een geanimeerde discussie over met analist en ex-doelman Geert De Vlieger.

De Vlieger (46) wilde in zijn programma Hoogvliegers op Play Sports weten of de 29-jarige Nederlander van blauw-zwart fan is van de play-offs. Neen dus, zo blijkt: "Toen ik hier net was, dacht ik ja, misschien wel leuk, maar nu… Je had 12 punten voorsprong, Geert, 12 punten! Dan word je eigenlijk kampioen hé! Nu kan nummer zes ook nog kampioen worden", oppert Vormer.  

"Eigenlijk is het een heel raar systeem, toch? Heb je dit in nog meer landen dit systeem of is het enkel in België zo? Zoals Bayern en Man City nu al kampioen zijn, dat is toch ideaal man? Ik begrijp het natuurlijk wel, men doet het voor de spanning in de competitie en het is leuk voor de mensen, maar als voetballer…" 

"Voor mij is het simpel: als je de meeste punten hebt, ben je kampioen, zoals in Nederland nu. PSV staat ruim aan kop, dat is toch lekker? Dan kan je af en toe nog eens een wedstrijdje verliezen. Voor de buitenwereld is het misschien wel leuk, maar als voetballer ben ik er toch niet zo'n fan van."


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties