Scheidsrechtersbaas Verbist reageert na scherpe uithaal van Vanderhaeghe richting de VAR: "Dat mág niet"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 26 reacties
Scheidsrechtersbaas Verbist reageert na scherpe uithaal van Vanderhaeghe richting de VAR: "Dat mág niet"
Foto: © photonews

De penaltyfase die over de einduitslag in Standard - AA Gent besliste, zorgde in het kamp van de Buffalo's na afloop voor veel discussie. Ook bij trainer Yves Vanderhaeghe.

"Er is zo'n goed systeem, maar toch krijgt de VAR geen stem. Ze moeten het afschaffen", verkondigde Gent-coach Yves Vanderhaeghe na het 1-0 verlies. (Lees er HIER meer over) Het antwoord van scheidsrechtersbaas Johan Verbist is duidelijk in Het Laatste Nieuws.

"Het is niet de eerste keer dat we een pleidooi horen om de eindverantwoordelijkheid bij de VAR te leggen, maar het antwoord is simpel: mág niet. Je kan het draaien of keren zoals je wil, maar de IFAB (International Football Association Board dat de regels opstelt, red.) laat het gewoon niet toe. Voor hen ligt de finale beslissing bij de ref en dat standpunt zullen ze nooit veranderen."

Altijd commentaar

"Maar stél dat ze het wel doen en de VAR neemt een beslissing die niet goed valt. Dan gaat er ook commentaar zijn. Zo kan je in rondjes blijven draaien", vindt Verbist.

Een afschaffing van het systeem zoals Vanderhaeghe wil, is ook niet de oplossing meent Verbist. "Ik neem aan dat de emoties de bovenhand namen. Het systeem kost de Pro League jaarlijks tussen 750.000 à 1 miljoen euro - dat is bij de goedkoopste in Europa - en het kwam er op hun vraag. Zij zorgden voor het budget, wij voor de opleiding. Wij waren geen vragende partij maar we sprongen wel mee op de trein."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties