Top&Flop Derbysfeer, Standard, Najar en de VAR

Derbysfeer, Standard, Najar en de VAR
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe bewijzen dat met K3 ondertussen al een paar jaar. Ook in de nieuwe jaargang van de Jupiler Pro League gaan we op onze gekende manier nabeschouwen.

TOP

Andy Najar

Dat Anderlecht op de tweede plaats staat op vijf punten van leider Club Brugge? Dat had niemand durven vermoeden een tijdje terug. 

De man van de ommezwaai in het Astridpark was dit weekend tegen Charleroi ene Andy Najar. Na acht maanden blessureleed zorgde hij in alle linies van het veld voor een extra push. Iedereen was lyrisch én dat was terecht. 

Sterk Standard

Dé ploeg van de play-offs tot op heden is en blijft echter Standard. Met 13 op 18 hebben ze al vier punten meer in de eindstrijd dan de rest van de ploegen, waardoor ook plek 2 opnieuw in zicht is gekomen.

Met dank ook aan alweer een geweldig begin van de tweede helft. Of dat nog toeval is? Alle criticasters ten spijt, de donderspeeches van Sa Pinto lijken toch nooit hun effect te missen. 

Derbysfeer

Volgende week is het weer aan Kortrijk en Zulte Waregem om in een derbysfeertje te strijden om groepswinst, de clash tussen Beerschot-Wilrijk en Antwerp om ploeg van't stad was er eentje in een prima sfeer.

De supporters waren tijdens de wedstrijd misschien gewoon wel dé helden van de namiddag. Dat beide clubs nog steeds veel liefde hebben voor Joren Dom bewijst dat het ook gewoon anders kan en dat beide clubs gerust naast elkaar in vriendschap kunnen bestaan.

FLOP

Derbysfeer

En toch ... Toch liep het ook deze keer mis. Supporters kwamen na de wedstrijd hard in aanraking met de politie, de bus van Antwerp zat uren vast door organisatorische problemen, ...

Net als na de heenmatch dus opnieuw een vieze nasmaak na de wedstrijd, en dat kunnen we enkel jammer vinden. Temeer omdat de sfeer tijdens de wedstrijd opnieuw niets haatdragend in de zin had.

Play-off 2 

Dat het Kiel niet uitverkocht was, zegt op zich ook alles. Een wedstrijd die nergens om gaat in een competitie die eigenlijk ook al nergens om gaat, het wordt problematisch.

Tijdens Eupen - Lokeren kon je de fans individueel tellen, op Stayen was het ook een drama en de beleving op het veld tijdens OH Leuven - Waasland-Beveren was om te janken. Weg met dat vehikel?

Het was opnieuw VARschrikkelijk

De videoref heeft zeker en vast zijn nut in het voetbal, maar in België loopt het toch nog steeds niet zoals het zou moeten. De ene week komt hij niet tussen waar hij zou tussenkomen, de week nadien wel. We kunnen er echt niet meer aan uit.

Dat AA Gent zich bekocht voelt na de wedstrijd tegen Standard? Daar kunnen we ergens inkomen. Maar het gaat al lang niet meer over welke ploeg bevoordeeld of benadeeld zou worden, wel dat de VAR steevast voor extra in plaats van minder discussie zorgt. En dat is jammer.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties