Als traditieclub Anderlecht verdwijnt, wat dan met het Belgisch vrouwenvoetbal? Veel pistes, nog meer onduidelijkheid

Aernout Van Lindtdoor Aernout Van Lindt
Datum
0 reacties
Als traditieclub Anderlecht verdwijnt, wat dan met het Belgisch vrouwenvoetbal? Veel pistes, nog meer onduidelijkheid
Foto: © Louis Evrard

Dit seizoen bestond de Super League uit zes teams, RSC Anderlecht kwam eruit als de kampioen. Het verder bestaan van paars-wit staat ondertussen echter op losse schroeven, en dus is de vraag: wat nu?

Zes teams in de Super League, dat was dit seizoen al meer dan kantje-boordje. De teams moesten vier keer tegen elkaar spelen én daarna nog play-offs afwerken. Wie ook in de Beker van België nog eens tegen elkaar uitkwam ...

Anderlecht en Gent speelden zeven keer tegen elkaar, de bekerfinale tussen Genk en Standard wordt ook het zevende onderlinge duel. Voor statistici allemaal leuk, voor de gemiddelde kijker al wat minder interessant. Maar het was na het einde van de BeNe League drie jaar geleden het minste erg van de opties die er waren. 

Super League met 5, BeNe Light, ...? 

Een Super League met vijf ploegen volgend jaar? Dat is geen optie voor de resterende teams. Kontich vroeg vrijblijvend een licentie aan voor de Super League, maar zagen ook dat de licentievoorwaarden extreem streng waren. Of zij zullen aansluiten? Het is maar de vraag. Een BeNe League (light)? Dat ligt moeilijk voor de UEFA.

Bij de KBVB wachten ze gespannen af, maar benadrukken ze ook dat er nog geen officieel nieuws is vanuit Anderlecht gekomen. Tot dan kunnen ze zich niet beraden over eventuele stappen wat een voortzetting van de competitie betreft.

Traditie verdwijnt

Met Anderlecht zou er sowieso een traditieclub verdwijnen uit het Belgisch vrouwenvoetbal. Vanuit Wemmel 71 en Brussel 71 was er sinds 1993 samenwerking met paars-wit. Doorheen de geschiedenis werden vijf titels en tien bekers gepakt door het team. De laatste titel ... op 1 mei 2018.

Enkele jaren geleden verdween met Lierse ook al een club uit het vrouwenvoetbal, net na het winnen van de Beker van België. Ook andere ploegen zegden de voorbije jaren het vrouwenvoetbal gedag of gingen zoals Club Brugge op een lager niveau voetballen. Reacties 0 reacties

Heeft u zelf nieuws of wil u uw club in de belangstelling brengen? Contacteer ons via vrouwen@sport-planet.eu.

AddToAny
Nieuwsbrief
Dagelijkse nieuwsbrief ontvangen?
Wanneer wil je onze nieuwsbrief ontvangen? *
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Ander voetbalnieuws