Vrouwen Anderlecht te duur? Net nu men in Europa steeds meer belang begint te hechten aan vrouwenvoetbal
Johan Walckiersdoor Johan Walckiers
Datum
2 reacties

De vrouwen van Anderlecht kregen dinsdag al te horen dat het over was

Vrouwen Anderlecht te duur? Net nu men in Europa steeds meer belang begint te hechten aan vrouwenvoetbal
Foto: © photonews

De golf van verontwaardiging die er in een paar uur tijd gekomen is op de beslissing om de vrouwenploeg van Anderlecht op te doeken, heeft paars-wit genoopt het nieuws te ontkrachten. Maar... iets wat uit zoveel hoeken bevestigd wordt, valt moeilijk te ontkennen.

Anderlecht wou het nieuws vrijdag zelf communiceren, want ze wilden de vrouwenploeg - die kampioen speelde en dus geplaatst is voor de Champions League - donderdag nog een ereronde laten lopen in het Constant Vanden Stock-stadion. Dat het nieuws eerder uitlekte, is pijnlijk, maar niet onbegrijpelijk als je het dinsdag al aan heel de kleedkamer vertelt.

Aline Zeler, ervaren speelster van de dames, tweette ook al en gaf aan Sporza toe dat het hen dinsdagavond was meegedeeld dat de vrouwenploegen er mee stoppen. Bij de doorlichting van het budget van paars-wit waren Marc Coucke en zijn team tot de conclusie gekomen dat er heel weinig return komt van een ploeg die veel geld kost. De stages, de huur van het oefencomplex in Tubeke,... En er is weinig volk dat naar de matchen komt kijken.

Pijnlijk, nu het in Europa net in de lift zit

Die investering achtte men eerder echter wel nodig om het vrouwenvoetbal in België populairder te maken en mee te zijn met de Europese trend, net zoals het in Nederland ook groeipijnen kende, maar nu absoluut in de lift zit. Anderlecht is één van de toonaangevende teams in de Super League. Ook de ploeg in tweede nationale en de twee jeugdploegen zouden opgedoekt worden.

De vrouwen zijn vrij om elders te tekenen, maar de meeste ploegen zijn al vol voor volgend seizoen. UEFA en FIFA hechten trouwens veel belang aan het hebben van een vrouwenploeg.Reacties 2 reacties

Heeft u zelf nieuws of wil u uw club in de belangstelling brengen? Contacteer ons via vrouwen@sport-planet.eu.

AddToAny
Nieuwsbrief
Dagelijkse nieuwsbrief ontvangen?
Wanneer wil je onze nieuwsbrief ontvangen? *

Ander voetbalnieuws