Vrouwen Anderlecht reageren in bange tijden

Aernout Van Lindtdoor Aernout Van Lindt
Datum
7 reacties
Vrouwen Anderlecht reageren in bange tijden
Foto: © photonews

RSC Anderlecht heeft in zijn officiële communicatie laten weten dat er nog geen sprake is van een einde van de vrouwenploeg, maar gaf intern wel te kennen dat het de budgetten minstens heel erg flink wilde terugschroeven. Van een constructief gesprek was geen sprake, de speelsters zijn kwaad.

De speelsters van Anderlecht kregen dinsdag voor de training het slechte nieuws, dat als een dreun aankwam. Diverse speelsters reageerden ontzet. "Het doet pijn aan het hart na het harde werk van de voorbije maanden en jaren."

"Jammer dat het op zo'n manier is afgelopen na een prachtig seizoen. Veel hebben we daar niet aan toe te voegen", aldus een speelster. "Een schande", voegde een andere er aan toe. "Er is met onze voeten gespeeld." 

Terwijl Marc Coucke het nieuws ondertussen ontkent via Twitter en Anderlecht zegt dat er nog geen beslissing is genomen, is het duidelijk dat de storm ontketend is.

Quasi de volledige spelersgroep laat via de sociale media alvast met een statement weten wat ze denken van de hele zaak. 

Schande

Women’s soccer is getting more popular. Women are supported in a more professional way and let’s face it, women work as hard as men do. 
And yet still, women in soccer do not get the same privileges as men. 
It is our birthright as women. 
Equal right, equal pay, and equal respect.

#weplaystrong
#equalplayequalpay
#rscanderlecht
#shameonyou..Reacties 7 reacties

Heeft u zelf nieuws of wil u uw club in de belangstelling brengen? Contacteer ons via vrouwen@sport-planet.eu.

AddToAny
Nieuwsbrief
Dagelijkse nieuwsbrief ontvangen?
Wanneer wil je onze nieuwsbrief ontvangen? *

Ander voetbalnieuws