Top&Flop Fantastische fans, Sterchele, Standard, Club Brugge, Waasland-Beveren, Anderlecht en anti-voetbal Gent

Fantastische fans, Sterchele, Standard, Club Brugge, Waasland-Beveren, Anderlecht en anti-voetbal Gent
Foto: © photonews

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe bewijzen dat met K3 ondertussen al een paar jaar. Ook in de nieuwe jaargang van de Jupiler Pro League gaan we op onze gekende manier nabeschouwen.

TOP

Standard Kampioen?

Standard zette de druk op de ketel van Club Brugge, door op knappe wijze te gaan winnen bij Anderlecht. Opnieuw speelde het een goede, efficiëntie en vurige tweede helft. Het wordt stilaan vaste prik voor de Rouches.

Kampioen worden? Het kan nog steeds voor Standard. In de huidige vorm gaat niemand graag naar Sclessin, zoveel is duidelijk. 

Brugge recht de rug

Al heeft ook Club Brugge de rug weten te rechten. Met dank aan een goed ingevallen Vanaken, een heerlijke vrije trap van Vormer en een herboren Vossen. In Venlo zouden ze blij zijn met zo'n VVV.

Blauw-zwart zondag kampioen, of een weekje later? Dit moeten ze echt wel kunnen afmaken, de druk is enigszins van de ketel en dan moet het wel lekker lopen. 

Fantastische fans

Play-off 2 interessant houden, met dank aan de fantastische fans van onder meer Zulte Waregem en Antwerp? Dat kunnen jullie. Ook de Clasico was vurig, terwijl op Mambourg ook twee supporterteams voluit gingen. Knap!

En wat dan te zeggen van het mooie eerbetoon van Charleroi en Club Brugge voor François Sterchele? De supporters zijn en blijven de basis van alles en dat roert de zielen.

FLOP

Onefficiënt Anderlecht

Hoe anders had de wereld eruitgezien als Anderlecht de voorbije weken - en ook tegen Standard - zijn kansen had afgewerkt zoals de Rouches zelf hebben gedaan in de recente speeldagen?

Het toont dat alles toch dicht bij elkaar ligt in het Belgische voetbal en dus ook in play-off 1. Toch mag paars-wit vooral zichzelf voor de voet slaan, inclusief Gerkens en Teodorczyk die grote kansen misten.

Anti-voetbal AA Gent

Onze reporter in de Luminus Arena ergerde zich aan het antivoetbal van AA Gent. Dat was duidelijk gekomen om zeker niet te verliezen (en slaagde daar dankzij Kalinic ook in).

Lawrence Visser? Die liet (veel te) lang begaan en greep lange tijd niet in tegen het manier van voetballen van de Buffalo's. Jammer.

Waasland-Beveren

Waasland-Beveren deed al enkele flinke inspanningen naar volgend seizoen toe op de arbeidsmarkt. Het zal mogelijk nodig zijn, want de manier waarop ze 8-0 onderuitgingen aan de Gaverbeek was ronduit triest.

KV Mechelen verloor vorig jaar in play-off 2 ook eens zwaar, een jaar later degradeerde het team. Om maar te zeggen dat net play-off 1 missen geen garantie is naar het volgende seizoen als er daarna wordt aangemodderd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties