Elk talent telt: KAA Gent zet vol in op meisjesvoetbal vanop jonge leeftijd

Aernout Van Lindtdoor Aernout Van Lindt
Datum
0 reacties
Elk talent telt: KAA Gent zet vol in op meisjesvoetbal vanop jonge leeftijd
Foto: © Leo Stolck

Vrouwenvoetbal zit in heel Europa in de lift. Ook in België wil men er werk van maken, en dan zeker in Gent. Onder het motto 'Elk talent telt' gaan ze voluit bij de Buffalo's en in de stad Gent.

De KAA Gent Foundation kwam - binnen het Elk Talent Telt-partnerschap - met een project om meisjesvoetbal in Gent een extra boost te geven. Dit seizoen werd een meisjeswerking opgestart bij HT Zwijnaarde en JAGO St-Amandsberg, over een termijn van drie jaar moeten dat zes partnerclubs worden.

"Elke Gentenaar moet de kans krijgen om te voetballen, dat is ons uitgangspunt", is Resul Tapmaz, voorzitter van de KAA Gent Foundation, duidelijk. "Via Elk Talent Telt worden voetbalclubs aangemoedigd in te zetten op meisjesvoetbal.

Elk talent telt

De KAA Gent Ladies krijgen een centrale rol: "In nauwe samenwerking met KAA Gent Ladies organiseert de KAA Gent Foundation op de terreinen van een provinciale voetbalclub laagdrempelige initiatietrainingen voor meisjes, is Pierre Vander Veken van de KAA Gent foundation opgetogen.

"Vervolgens wordt tweewekelijks een training gepland met trainers van KAA Gent Foundation en nog later wordt de intensiteit opgedreven tot een wekelijkse, recreatieve training. In een volgende fase neemt de lokale club de organisatie en financiering van de training over."Reacties 0 reacties

Heeft u zelf nieuws of wil u uw club in de belangstelling brengen? Contacteer ons via vrouwen@sport-planet.eu.

AddToAny
Nieuwsbrief
Dagelijkse nieuwsbrief ontvangen?
Wanneer wil je onze nieuwsbrief ontvangen? *
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Ander voetbalnieuws