Analist hard na Standard - Club Brugge: "Die beslissing van arbiter houdt werkelijk geen steek"

Analist hard na Standard - Club Brugge: "Die beslissing van arbiter houdt werkelijk geen steek"
Foto: © photonews

Club Brugge pakte de titel met een gelijkspel op bezoek bij Standard. Over de 1-1 was er achteraf nog heel wat te doen, want Ruud Vormer nam de bal met de hand mee in de sliding die voorafging aan de gelijkmaker van Jelle Vossen.

Peter Vandenbempt was alvast kritisch en scherp voor de beslissing van de arbitrage in Standard - Club Brugge. "Club Brugge is kampioen dankzij een felomstreden doelpunt. Dat kon ook bijna niet anders in deze - op vlak van arbitrage - vermaledijde play-offs. Het moest haast beslist worden door een flagrant verkeerde beslissing", aldus de man van de radio bij Sporza.

"De VAR ging niet in de fout, scheidsrechter Van Driessche wel. Er zijn al honderden strafschoppen gefloten tegen tackelende verdedigers en dan wordt het pech genoemd. Nu werd er niks gefloten", vindt Vandenbempt.

Grondig fout

En dus zijn de woorden van Bart Verhaeghe van een paar weken geleden nauwelijks koud: "Zo zie je maar. Twee weken geleden stond Club Brugge in rep en roer na de match tegen Anderlecht. Voorzitter Bart Verhaeghe suggereerde daar nog een complot, hoewel ik de indruk kreeg dat hij zich dat nu precies niet meer zo goed herinnerde."

"De les voor de toekomst is: twee keer nadenken voor je iets zegt. Maar de fase heeft wel aangetoond dat Bart Verhaeghe over de grond van de zaken wel gelijk had, namelijk dat er een probleem is en dat dat tegen volgend seizoen toch opgelost moet worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties