Club Brugge weet nu al in welke pot het terechtkomt in Champions League, Anderlecht mag op hoop leven

Club Brugge weet nu al in welke pot het terechtkomt in Champions League, Anderlecht mag op hoop leven
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge is kampioen en mag zich dus opmaken voor het kampioenenbal van de Champions League volgend seizoen. Het wil daarin een 0 op 18 vermijden, maar de loting wordt mogelijk bijzonder lastig.

De kampioenen van de zes sterkste naties volgens de Europese ranglijsten zitten - samen met de winnaars van de Champions League én Europa League - in pot 1: Atlético Madrid, Barcelona, Bayern München, Manchester City, Juventus, PSG en Lokomotiv Moskou krijgen het gezelschap van Real Madrid of Liverpool.

Verder wordt rekening gehouden met de clubcoëfficiënt bij het indelen van de groepen. Club Brugge staat met 29.500 punten daarin momenteel vijftigste. Van alle teams die al geplaatst zijn voor de groepsfase doet enkel Hoffenheim slechter. 

Pot 4

Normaliter plaatsen verder ook Lazio (tenzij ze zwaar verliezen in eigen huis tegen Internazionale) en Viktoria Plzen zich alvast voor de Champions League. Vanuit Frankrijk staan Monaco, Lyon en Marseille er sowieso allen beter voor dan Club Brugge, dus ook zij komen voor blauw-zwart terecht. 

In dat geval is Club Brugge nu al 'verzekerd' van pot 4 voor de loting van de Champions League. Enkel als Internazionale nog vierde wordt in Italië, Slavia Praag de titel nog pakt in Tsjechië én er heel veel verrassingen zijn in de voorrondes zou pot 3 nog kunnen - geen mogelijkheid dus.

Anderlecht/Standard

Ook voor Standard is - in geval van plaatsing voor de groepsfase - pot 4 nu al een zekerheid, RSC Anderlecht maakt wél nog aanspraak op pot 3. Zij hebben een coëfficiënt van 45.000 punten en staan daarmee (naast Hoffenheim) ook alvast boven Lazio, Plzen, Valencia en Club Brugge.

Pot 1:

Atlético Madrid
Barcelona
Bayern München
Manchester City
Juventus
PSG
Lokomotiv Moskou 
Real Madrid of Liverpool

Andere potten volgens ranking:

(Real Madrid)
Borussia Dortmund
Porto
Manchester United
Shakhtar Donetsk
Napoli
Tottenham
Roma
(Liverpool)
Schalke 04
CSKA Moskou
(Anderlecht - indien geplaatst)
Valencia
Club Brugge
Hoffenheim

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties