Onrust in de lagere regionen: Ultra's van KRC Genk zochten donderdagavond de confrontatie op met de fans van Racing Mechelen

Redactie
| 13 reacties
Onrust in de lagere regionen: Ultra's van KRC Genk zochten donderdagavond de confrontatie op met de fans van Racing Mechelen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Park Houthalen en Racing Mechelen stonden donderdagavond tegenover elkaar in de interprovinciale eindronde voor de promotie. Toen de supporters van Racing Mechelen het veld bestormden, brak er onrust uit.

Ook supporters van Genk waren er namelijk bij betrokken. "Achteraf was er het nodige duw- en trekwerk", vertelt Gilbert Donné, correspondent bij de thuisploeg, in Het Laatste Nieuws. "Dat had voor een deel te maken met de aanwezigheid van ultra’s van Genk. Park speelt immers in dezelfde kleuren als wij en ze wilden ons als buren komen steunen."

De fans van RCM hebben geen te beste reputatie. Vorig seizoen moest de club acht keer voor de groene tafel verschijnen na ongeregeldheden met de fans. Gisteravond waren in totaal 1.200 supporters aanwezig, waardoor Mechelen zijn voorzorgen had genomen.

"Dankzij hen bleef het rustig. Enkelen konden wel ontsnappen, maar de politie is nooit tussenbeide moeten komen", voegt Donné er nog aan toe. Mechelen won uiteindelijk met 0-2 en speelt zondag de match die beslist over promotie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (1)

Nieuwste reacties