Het wrange gevoel van Ives Serneels bleef lang hangen: "Dat is het nadeel van bondscoach zijn"

Het wrange gevoel van Ives Serneels bleef lang hangen: "Dat is het nadeel van bondscoach zijn"
Foto: © photonews

Niet enkel de Rode Duivels zijn deze week in het Nationaal Oefencentrum in Tubeke op bezoek. Dat zijn ook de Belgian Red Flames, die zich voorbereiden op het duel in en tegen Moldavië.

Zondag spelen de Red Flames in en tegen Moldavië hun zesde duel in de WK-kwalificatiecampagne. Toch kan vrijdag al duidelijk zijn dat de Flames niet rechtstreeks naar het WK gaan, als Italië wint van Portugal. "Maar daar gaan we nog niet te veel naar kijken, we weten dat we sowieso negen op negen nodig hebben om ofwel groepswinnaar te worden, ofwel kans te maken op de barrages", beseft bondscoach Ives Serneels.

Wrang gevoel

Een bondscoach die na de 1 op 6 tegen Portugal en Italië achterbleef met een wrang gevoel: "Het is jammer dat je als bondscoach niet elke week kan samenkomen, waardoor dat gevoel nu twee maanden een beetje is blijven hangen. Je kan het niet meteen oppikkken en rechtzetten", aldus Serneels.

"Dat wrang gevoel is er wel, maar ik heb het gevoel dat we dat er zondag gaan uitspelen. Moldavië is een wedstrijd die we gewoon moeten winnen, daarna zien we wel weer verder wat het ons al dan niet nog kan gaan opleveren."

Italië

"Italië op de Cyprus Cup, Italië op het EK … Dat was een ploeg die we op dat moment aankonden, maar ze hebben een complete metamorfose ondergaan. Dat zag je van in het begin van de campagne. Een nieuwe groep, met heel wat nieuwe speelsters. Het Italië van nu vergelijken met dat van het EK, dat zou fout zijn. Als ze winnen van Portugal en 21 op 21 halen, dan gaan ze verdiend naar het EK. Daar moet geen discussie over zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties