Belgian Red Flames willen top-10 van Europa in, wordt kern aangepast? "Kwaliteit moet omhoog bij iedereen"

Aernout Van Lindtdoor Aernout Van Lindt
Datum
0 reacties
Belgian Red Flames willen top-10 van Europa in, wordt kern aangepast? "Kwaliteit moet omhoog bij iedereen"
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames spelen zondagavond in Moldavië een WK-kwalificatieinterland. Toch werd in Tubeke deze week ook al aan de toekomst gedacht, want het vrouwenvoetbal in België mag niet blijven ter plaatse huppelen. Zit er toekomst in?

"We hebben de ambitie uitgesproken om naar het WK te gaan, die ambitie moet er nog altijd zijn", aldus Ives Serneels. Die zag de voorbije jaren zijn poel van speelsters om uit te kiezen steeds groter worden. "Naar kwantiteit toe hebben we heel wat speelsters die een bepaald niveau hebben, maar om een volgende stap te zetten moet ook de kwaliteit nog omhoog. We zijn op de UEFA-rankings in vijf jaar van 22 naar 13 gegaan, maar willen nu naar de top-10."

En dus moet de kwaliteit omhoog. En wat als dat niet kan bij sommigen? "Dan gaan we misschien afscheid van hen moeten nemen. De confrontatie komt nu individueel op technisch, tactisch en medisch gebied. Iedereen heeft nu een paar zaken aangegeven om in de top-10 te raken op alle punten. Speelster per speelster moeten nu de juiste conclusies getrokken worden, op een correcte manier."

In transitie

Slotsom: "We zijn in transitie, we hebben een aantal speelsters die stoppen of gaan stoppen en een aantal langdurig geblesseerden. Misschien hebben we iets te snel de stap naar voren willen zetten, misschien heeft ons dat tegen Portugal en Italië wat punten gekost, misschien dat we in die matchen binnen enkele jaren die matchen wél kunnen winnen. Makkelijk zal dat niet zijn, maar er is talent dat op de poorten klopt." 

"Wij hebben nog een kloofje en moeten nu speelsters van 17-18 jaar de integratie laten doen naar de nabije toekomst toe, maar we moeten ook weten vanwaar we komen", aldus nog de bondscoach. Met Missipo en Vande Velde zitten er opnieuw enkele jonkies in de selectie, ook diverse andere High Potentials klopten eerder al aan de poorten. "We hebben er geen 15 lopen, maar er zijn stappen gezet."Reacties 0 reacties

Heeft u zelf nieuws of wil u uw club in de belangstelling brengen? Contacteer ons via vrouwen@sport-planet.eu.

AddToAny
Nieuwsbrief
Dagelijkse nieuwsbrief ontvangen?
Wanneer wil je onze nieuwsbrief ontvangen? *
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Ander voetbalnieuws