Match tegen Moldavië plots nauwelijks van tel, hoe raken de Flames wél nog op het WK? Moeilijke scenario's!

Match tegen Moldavië plots nauwelijks van tel, hoe raken de Flames wél nog op het WK? Moeilijke scenario's!
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames spelen zondagavond in en tegen Moldavië een WK-kwalificatieinterland. Door de zege van Italië tegen Portugal vrijdagavond heeft die waarschijnlijk geen enkel nut meer. Maar hoe kunnen de Flames alsnog het WK bereiken?

Moldavië wordt normaliter sowieso laatste in de groep van de Belgian Red Flames, en bij het opmaken van de klassementen van de beste tweedes wordt daarmee geen rekening gehouden. Hoewel een overwinning goed zou zijn voor het vertrouwen, zal het de Flames meer dan waarschijnlijk geen extra punten opleveren.

De groepswinst is sowieso weg na de 21 op 21 van Italië, de Flames spelen eind augustus nog in Roemenië en begin september thuis tegen Italië. Een 6 op 6 in die wedstrijden (9 op 9 als we er ook Moldavië bijtellen) lijkt nu al primordiaal om nog bij de beste vier tweedes te raken.

Oostenrijk, Engeland, Denemarken, Noorwegen en Nederland wonnen ondermeer ook hun wedstrijden op vrijdagavond, waardoor de situatie er momenteel zo voor staat als we kijken naar de nummers twee van de zeven groepen:

Denemarken 4 matchen, 9 punten
Noorwegen 4 matchen, 9 punten
Wales 4 matchen, 8 punten
Ijsland 3 matchen, 7 punten
België 4 matchen, 7 punten
Oostenrijk 5 matchen, 7 punten
Schotland 3 matchen, 6 punten

Hoe?

De Flames moeten dus Roemenië én Italië preferabel kloppen. Dan komen ze op 13 punten uit zes wedstrijden, waarmee ze mogelijk drie teams achter zich zullen kunnen houden. Wales speelt nog tegen Engeland en moet daar dan van verliezen.

Ook Oostenrijk zouden we achter ons kunnen houden, als zij Finland afhouden in de strijd om plek 2 in de groep van Spanje. Wie het derde team zou worden dat we nog achter ons kunnen houden? Dat lijkt al een moeilijkere zaak. Maar sowieso eerst zelf nog 3 keer winnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties