Boyata komt nu pas écht aan de oppervlakte, maar heeft maar van één ding echt spijt

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Tubize
| 15 reacties
Boyata komt nu pas écht aan de oppervlakte, maar heeft maar van één ding echt spijt

Dedryck Boyata is al een tijdje bij de Rode Duivels, maar toch is hij in ons land quasi onbekend en misschien zelfs een beetje onbemind. Dat hij maar rond zijn 25ste vast in het eerste team -van Celtic dan- kwam, heeft er iets mee te maken.

Hij zit ook al lang in het buitenland. "Ik ben vertrokken op mijn zestiende en zit dus al meer dan tien jaar in Groot-Brittannië. Vincent (Kompany, nvdr.) zegt vaak dat ik meer een Engelstalige dan een Franstalige ben", lachte Boyata.

"Ik ga hier ook niet staan schreeuwen om wat erkenning. Zo zit ik niet in elkaar. Ik krijg nu de kans om te tonen wat ik waard ben aan heel België. Zeker aan zij die me niet kennen."

Één grote spijt

Van 2009 tot 2015 verdedigde Boyata de kleuren van Manchester City, zonder daar echt vaak te spelen. "Mijn enige spijt is dat ik te lang bij City gebleven ben", geeft hij aan. "Maar ik zat er dan ook in een geweldige positie. Ik was de enige jongere in het eerste elftal, maar qua speelminuten was het veel te mager. Met wat ik nu weet, zou ik vroeger vertrokken zijn." Intussen is hij al drie seizoenen niet meer weg te denken uit de defensie van Celtic Glasgow.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties