Cristiano Ronaldo, de 33-jarige machine in de vorm van zijn leven: waarom de keuze voor Juventus perfect in zijn plaatje past

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 1 reacties
Cristiano Ronaldo, de 33-jarige machine in de vorm van zijn leven: waarom de keuze voor Juventus perfect in zijn plaatje past

Cristiano Ronaldo verlaat zijn troon in Madrid na negen jaar. De 33-jarige Portugees is sinds gisteren de duurste dertiger aller tijden, maar als we hem zo'n beetje kennen, is er van uitbollen geen sprake. Wat mag de voetbalwereld nu eigenlijk nog verwachten van Juve-CR7?

"Ik wil tot mijn 41ste blijven voetballen", verklaarde Ronaldo niet zo lang geleden in een interview en dat blijkt niet zomaar een lukraak genoemd getal. Intussen is hij er 33 en met een vierjarig contract bij Juventus bewijst Ronaldo alvast dat hij nog even meekan op het allerhoogste niveau. Áls er al sprake is van 'uitbollen' zal het pas vanaf 2022 zijn.

Dertig is ongeveer de klassieke leeftijd waarop voetballers steeds minder gaan presteren. Maar Ronaldo is een machine en verkeert eigenlijk in de vorm van zijn leven. Kijk naar zijn WK-openingsmatch met een hattrick tegen Spanje of zijn afgelopen seizoen bij Real, goed voor 26 competitiegoals en nog eens 15 stuks in de Champions League. Dat zijn geen tekenen van iemand die op de terugweg is.

De keuze voor Juventus is in feite niet zó verrassend. Lang was er sprake van een terugkeer naar Manchester United, maar Ronaldo is een visionair die niet achteruit kijkt. Nostalgie zal absoluut geen rol gespeeld hebben in zijn beslissing. PSG was er ook, maar stel dat hij de spotlight zou moeten delen met Neymar en Mbappé in de minste van de grote Europese competities. Neen, dat kan zijn ego niet aan.

Maar Juventus... Voor het eerst in zijn carrière zal Ronaldo de onbetwiste ster van niet alleen een club, maar van een hele competitie zijn. De Premier League staat bol van de wereldvoetballers en in Spanje werd elke buitenaardse verwezenlijking vergeleken met die van Messi. Nu wordt hij hét uithangbord van de hele Serie A en die status zal hij niet voor lief nemen.

Daarbij is Juventus een garantie op prijzen en dat kan prijzenbeest Ronaldo zeker smaken. Bij Real kon hij op clubniveau na drie opeenvolgende Champions League-zeges niet veel beter meer doen, terwijl de landstitel dit seizoen een ongrijpbare droom was. Bij Juve zal het net omgekeerd zijn: bijna automatisch kampioen en tegelijkertijd zich nog meer bewijzen door zijn waanzinnige lijn op het kampioenenbal verder te zetten. 'Een nieuwe uitdaging', om het met het cliché van elke getransfereerde speler te zeggen.

De goals en de assists? Die zullen de komende seizoenen wel blijven komen. Zelfs in zijn 'allerslechtste' seizoen tot op heden, stak CR7 nog ver boven het pak uit. Hij is nu eenmaal zo'n speler die je maar één keer om de zoveel jaar ziet. Ronaldo blijft Ronaldo, ook in Turijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties