Zon, bier en winst: Waasland-Beveren siert de fandag met overtuigende prestatie tegen KV Mechelen

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Beveren
| 5 reacties
Zon, bier en winst: Waasland-Beveren siert de fandag met overtuigende prestatie tegen KV Mechelen
Foto: © SC

Waasland-Beveren kan terugkijken op een geslaagde fandag. Onder een stralende zon zagen enkele duizenden supporters én een goedgevuld uitvak de Leeuwen met 3-0 winnen van KV Mechelen.

Uren voor de aftrap van de match om 16u waren de fans al talrijk aanwezig op de Freethiel. Op de hoofdparking konden ze een balletje trappen, zich laten schminken, het nieuwe truitje aanschaffen, iets eten, iets drinken... Vooral dat laatste was nodig, want het zonnetje liet zich bij 27°C stevig voelen.

Beverse overmacht

Op naar de galamatch dan, waar beide ploegen toch wel startten met iets dat zal lijken op hun type-elftal. Lang moesten de fans bovendien niet wachten op het openingsdoelpunt: zomeraankoop Massop kopte de bal op een corner overhoeks binnen, 1-0 na vijf minuten!

Waasland-Beveren behield in die hele eerste helft het overwicht. Malinwa kwam eens in de buurt via Matthys en Engvall, maar niet meer dan dat. Dan was er aan de overkant sowieso meer actie. Ampomah was een gesel voor Van Cleemput - gisteren nog bijgetekend - en dubbele meter Vukotic bleek met zijn gestalte een dreiging op elke stilstaande fase.

Een drankpauze kon bij dit warme weer niet ontbreken.

De tweede helft ging verder op hetzelfde elan en de 2-0 van de Leeuwen was dan ook logisch. Het moest wel gebeuren via een penalty: eerst kreeg Salquist die niet, tien minuutjes later had Badibanga hem wel beet na een trap tegen de hand van Bijker en Ndiaye werkte koeltjes af. 

Licht uit voor Bijker

Dezelfde Bijker die die penalty weggaf verloor kort nadien de controle. Badibanga ging stevig maar correct in duel, waarop de Nederlander rechtschoot en een ferme tik uitdeelde. Het was maar een oefenmatch, dus slechts geel. Een handvol minuten later ging hij echter veel te hard in de tackle, weer op Badibanga, en dan ging hij onder gejoel van de fans wél met rood van het veld. 

Aan het spelbeeld veranderde niet veel meer, Waasland-Beveren was een hele match lang duidelijk de betere ploeg en in de slotfase deed Ampomah de boeken helemaal toe met de 3-0.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties