Bijzonder gegeerd, gescoord tegen de wereldkampioen en geen woord Engels: maak kennis met Anton Saroka, de nieuwe goalgetter van Sporting Lokeren

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Lokeren
| 5 reacties
Bijzonder gegeerd, gescoord tegen de wereldkampioen en geen woord Engels: maak kennis met Anton Saroka, de nieuwe goalgetter van Sporting Lokeren

Sporting Lokeren heeft een antwoord gevonden op het scoringsprobleem van de voorbije seizoenen en hij luistert naar de naam Anton Saroka. Een nobele onbekende, die vlak voor de start van het seizoen toe is aan een introductie.

Anton Saroka in een notendop: een 26-jarige spits die tot vorige week uitkwam voor Dinamo Minsk, waar hij in totaal 24 keer scoorde in 65 wedstrijden. Daarbij maakte de Wit-Rus vorige zomer zijn internationale debuut en sindsdien puurde hij 4 goals uit 8 caps. Hij scoorde zelfs al tegen wereldkampioen Frankrijk, mét het verdedigende trio Lloris-Varane-Umtiti.

De gegeerde spits had de clubs voor het uitkiezen (lees hier meer), maar koos uiteindelijk voor Sporting Lokeren. Saroka spreekt alleen Russisch, dus mocht zijn manager in het Engels het woord voeren op zijn voorstelling. "Anton is opgetogen met zijn contract bij Lokeren. De knoop was eigenlijk snel doorgehakt, we konden het meteen goed vinden met de coach en de sportief directeur."

"Dit is bovendien een mooie familieclub, waar al straffe spitsen zoals Grzegorz Lato en Jan Koller gepasseerd zijn. Het doel is om zoveel mogelijk doelpunten te maken en eerste spits bij de nationale ploeg te worden. Dit was de beste zet voor zijn carrière."

De Wit-Russische competitie begon al in maart, dus de nieuwe spits is meteen speelklaar en maakte zelfs al zijn debuut op de fandag. Nu draait het dus vooral om de aanpassingsperiode. "Anton heeft een vrouw en een 7-jarig zoontje, de club is al volop bezig met het papierwerk om ze naar België te halen."

En dan nog de taal... "De courante voetbaltermen zal hij zo snel mogelijk leren, vanaf september volgt hij ook een beginnerscursus Engels", klinkt het. "Marko Miric zal een grote hulp zijn. Hij spreekt ook Russisch en kan dus helpen op het veld en in de kleedkamer. Dat zal de aanpassingsperiode zeker vergemakkelijken, maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat hij uiteindelijk met alle spelers kan communiceren." Zondag wordt Saroka direct in de basis verwacht tegen Genk voor zijn officiële debuut.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties