Wat een week voor Jonathan David! Nieuwe ontdekking bezorgt AA Gent uitstekende uitgangspositie in Polen

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 11 reacties
Wat een week voor Jonathan David! Nieuwe ontdekking bezorgt AA Gent uitstekende uitgangspositie in Polen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent heeft zijn taak volbracht in het Poolse Bialystok en kan volgende week in de eigen Ghelamco Arena op één ronde van de Europa League komen. Niemand minder dan de 18-jarige Jonathan David flikte het net als vorig weekend in de slotminuten voor een 0-1 zege.

Toch enkele opvallende namen in de basisploeg van Vanderhaeghe: Coosemans stond in doel ondanks het feit dat Kalinic mee was naar Polen, Andrijasevic kwam weer in de ploeg en Vadis was fit genoeg verklaard.

Aanvankelijk kon geen van beide ploegen afstand nemen. De Buffalo’s hielden de controle over de wedstrijd en zouden misschien op punten gewonnen hebben, maar konden niet bepaald veel kansen creëren.

Na de pauze schakelden de Buffalo's wel een versnelling hoger. Awoniyi, Dompé en Limbombe kwamen allemaal in de buurt en Andrijasevic kon zelfs scoren, maar zag zijn kopbal afgekeurd voor buitenspel.

Maar dan, in minuut 85, kon Gent toch met een belangrijk uitdoelpunt op het vliegtuig stappen. Op aangeven van Dompé jaagde David de 0-1 tegen de netten. Wat een knalstart voor de Canadees van amper 18 jaar, die vorig weekend ook al voor een punt zorgde tegen Essevee. Volgende week donderdag verdedigt AA Gent deze voorsprong in de Ghelamco Arena.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties