Youri Tielemans klaar om te schitteren bij Monaco: "Verrijkende ervaring op alle gebied"

Alexandre Fiammetti
Alexandre Fiammetti
| 0 reacties
Youri Tielemans klaar om te schitteren bij Monaco: "Verrijkende ervaring op alle gebied"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na een jaartje van veel bijleren en vaak op de bank of zelfs de tribune te moeten zitten, lijkt Youri Tielemans - gesterkt door het WK in Rusland - klaar om zijn rol écht op te nemen bij AS Monaco.

De Ligue 1 begint dit weekend opnieuw en Youri Tielemans heeft er alvast zin in met AS Monaco. Voor speeldag 1 mocht hij alvast de pers toespreken in aanloop naar het duel in en tegen Nantes.

"Ik ben goed aangepast, ik ken de coach en de staf beter en hun manier van werken. Ik ga alles geven dit seizoen, in elke wedstrijd. Na het vorige seizoen heb ik met de coach gesproken en hij heeft me gezegd om zonder druk te spelen, me te bevrijden."

Met een goed WK in de tank kan hij die bevrijding nu misschien wel zoeken: "Ik heb ervaring opgedaan in Rusland en ik heb er in die maand heel veel bijgeleerd. Het blijft een droom en het is een ervaring die heel verrijkend was voor mijn leven. Op elke manier."

Rest de vraag: komen er dit seizoen meer kansen bij de Monegasken? Dat moet alvast de bedoeling zijn. "Ik speel het liefst op de positie 8. Maar ik kan me aanpassen op gelijk welke manier en op gelijk welke positie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties