Intense stageweek voor U17 stemt bondscoach Tamara Cassimon tevreden: "Boeiende graadmeters"

Intense stageweek voor U17 stemt bondscoach Tamara Cassimon tevreden: "Boeiende graadmeters"
Foto: © Sevil Öktem

De U17 heeft er een zware week opzitten in het Nationaal Oefencentrum in Tubeke, met trainingen én twee oefenwedstrijden. De kern is breed, de eerste kwalificatieronde nakend.

“Het waren zes intense dagen aan stages in Tubeke. Daaruit hebben we weer heel wat kunnen opsteken met oog op de eerste kwalificatieronde eind september in Portugal”, aldus bondscoach van de U17 Tamara Cassimon.

“We hebben de stage kunnen afsluiten zonder echt zware blessures, al hebben we iedereen individueel opgevolgd en zeker geen risico’s genomen met kleine pijntjes en kwaaltjes. Dat is dus allemaal aardig meegenomen.”

“De oefenmatchen tegen Woluwe en Club Brugge waren boeiende graadmeters. Het zijn teams die fysiek kunnen spelen, wat ook nodig is in eerste nationale. En dan is het aan ons middenveld om daar iets op te verzinnen. We hebben veel verschillende profielen rondlopen op ons middenveld en daar kunnen we mee aan de slag.”

Daarbij wordt ook al gekeken naar de kwalificatieronde in Portugal in september: “We willen graag de groepswinst pakken tegen Portugal, Andorra en Turkije. Als het kan met 9 op 9, dat kan ons helpen bij de loting van de eliteronde. We moeten daar zeker naar streven, al is Portugal een zeer stevige tegenstander. We zagen hen aan het werk met onze U16 op een Developmenttoernooi vorig jaar, het is een stugge ploeg om te bekampen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties