Vrouwen Club Brugge beginnen aan avontuur in eerste nationale, sterktes en zwaktes onder de loep

Vrouwen Club Brugge beginnen aan avontuur in eerste nationale, sterktes en zwaktes onder de loep
Foto: © Leo Stolck

De vrouwen van Club Brugge werden vorig seizoen kampioen in tweede nationale en maken zich zo op voor hun eerste jaar in eerste nationale. Op zaterdag staat een eerste thuisduel tegen Melsele op het programma, met welke ambitie mag het team aan de start staan?

Club Brugge is klaar voor het nieuwe seizoen in eerste nationale en heeft een degelijke voorbereiding achter de rug. De promovendus neemt het op tegen Svelta Melsele, de promovendus van het jaar daarvoor.

Blauw-zwart moet ook in staat geacht worden zich (vlot) te kunnen handhaven in eerste nationale en misschien wel meer. Zelf mikt de club op een stekje in de top-5 in het nieuwe seizoen. De voorbereiding deed alvast het beste vermoeden.

Sterktes

De kern van Club Brugge is grotendeels samengebleven vanuit tweede nationale. Ook in de voorbereidingswedstrijden bleek al dat diverse speelsters goed op elkaar zijn ingespeeld. In het duidelijke systeem met drie verdedigsters is dat nodig, maar rendeert dat ook. De verdediging staat er en lost veel potentieel gevaar op met stevige tackles en de nodige snelheid.

Met Charlotte Laridon werd een speelster binnengehaald die voor extra dadendrang moet gaan zorgen voorin. De standaardsituaties lijken ook iets voor blauw-zwart, dat lengte koppelt aan kopbalsterkte en het kan hierbij de traptechniek van onder anderen Decorte goed gebruiken.

Zwaktes

De basiself zal er zeker staan, maar de vraag is of de kern in de breedte diep genoeg is om in eerste nationale een lang en zwaar seizoen te overleven. Als er blessures zouden opduiken, kan de spoeling op bepaalde plekken misschien te dun blijken.

Het systeem met drie verdedigsters en veel voetballend vermogen is interessant, maar geeft ook ruimte in de rug. De buitenspelval klapt vaak open, maar niet altijd even consistent. Tegen geslepen aanvalsters – zo zijn er toch een aantal in eerste nationale – kan dat tegendoelpunten opleveren en is dat een mogelijk gevaar.

Ter informatie: de eerste wedstrijd tussen Club Brugge en Svelta Melsele wordt om 14 uur gegeven op terrein 6 aan Jan Breydel. Timmy Simons komt de aftrap geven! 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties