Belgian Red Flames verslaan KAA Gent Ladies in sparringswedstrijd

Belgian Red Flames verslaan KAA Gent Ladies in sparringswedstrijd
Foto: © Sevil Öktem

De Belgian Red Flames zijn hun voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Roemenië en Italië begonnen met een sparringswedstrijd tegen de KAA Gent Ladies.

Er werd uiteindelijk drie keer een halfuur gespeeld in het Nationaal Oefencentrum in Tubeke, met wisselende opstellingen en speelminuten voor heel wat Flames en High Potentials, met ook bij de Flames flink wat Buffalo's tussen de lijnen doorheen de match.

Onder een gezellig nazomerzonnetje kwamen de Flames al snel op voorsprong, meteen ook de stand na het eerste halfuur: 1-0.

4-0

De tweede stent leverde twee goals op voor de Flames. Eerst rondde Van Kerkhoven een knappe actie over meerdere stationnetjes en een dito voorzet van Van Gorp van dichtbij af, wat later verdween een afgeweken bal van Vande Velde pardoes voorbij de Gentse doelvrouw: 3-0 na een uur.

Het derde halfuur leverde een Gents doelpunt op ... voor de Flames. Dhont tikte een voorzet van Van Kerkhoven tegen de touwen: 4-0. Ook Gent zelf kreeg overigens doorheen de wedstrijd een aantal interessante mogelijkheden in het leuke oefenduel. 

De Flames begonnen met: Odeurs; Deloose, Van Den Abbeele, De Neve, Iliano; Wijnants, Onzia, De Caigny, Van Gorp; Guns, Van Kerkhoven

De KAA Gent Ladies begonnen met: Seynhaeve; Vangheluwe, Vanwynsberghe, Van Belle; Vande Velde, Missipo, Minnaert, Van Britsom; Dhont, Maximus, De Win

Missipo, Onzia, Van Den Abbbeele, Vanwynsberghe, Vande Velde en Iliano wisselden na het eerste halfuur van team. Ook onder meer Lotte De Wilde en Femke Bastiaen vielen nog in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties