Union reageert op de heisa van zondagnamiddag: "We tolereren geen geweld, maar racistische uitspraken en de agressiviteit van Vanderbiest zijn onvoorstelbaar"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 29 reacties
Union reageert op de heisa van zondagnamiddag: "We tolereren geen geweld, maar racistische uitspraken en de agressiviteit van Vanderbiest zijn onvoorstelbaar"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na een opstootje tussen Serge Tabekou (Union) en Lucas Bijker (KV Mechelen) gingen de poppetjes in het Joseph Mariënstadion zondagnamiddag aan het dansen. Assistent-coaches Abder Ramdane (Union) en Fred Vanderbiest (KV Mechelen) werden erna naar de kleedkamer gestuurd.

"Vanderbiest probeerde de conditietrainer van Union, Dhr. Djaoui, te slaan", laar Union in een officieel communiqué weten. "Onze assistent-coach, Dhr. Ramdane, kwam in deze context tussenbeide om de protagonisten te scheiden. Dhr. Vanderbiest heeft hem herhaaldelijk en onaanvaardbaar racistisch beledigd in het Frans ("Sale bougnoule"). Mr Ramdane reageerde natuurlijk, zonder enig fysiek contact. Beiden kregen een rode kaart, net als beide spelers voordien, en gingen naar de kleedkamer."

"RUSG zou het op prijs stellen dat de Mechelse club de racistische uitlatingen van een lid van zijn staf, openbaar zou veroordelen."

In de spelerstunnel deelde Ramdane een vuistslag uit aan Vanderbiest, die met verschillende hechtingen moest genaaid worden (Lees er HIER meer over) "Dhr. Vanderbiest uitte opnieuw dezelfde racistische beledigingen tegen Dhr. Ramdane en wendde zich agressief tot hem", reageert men bij Union. "Dhr. Ramdane reageerde, waarna Dhr. Vanderbiest gewond raakte."

"Onze club aanvaardt of tolereert geen enkele vorm van fysiek geweld. Op dezelfde manier zijn de racistische uitspraken en de agressiviteit van Dhr. Vanderbiest onvoorstelbaar, zowel op als buiten het voetbalveld. RUSG zou het op prijs stellen dat de Mechelse club de racistische uitlatingen van een lid van zijn staf, openbaar zou veroordelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties