Gent Ladies luiden alarmbel: "Niveau van de competitie moet omhoog, format niet ideaal"

Aernout Van Lindtdoor Aernout Van Lindt
Datum
1 reacties
Gent Ladies luiden alarmbel: "Niveau van de competitie moet omhoog, format niet ideaal"
Foto: © Sevil Öktem

De KAA Gent Ladies gaan dit seizoen een gooi doen naar het allerhoogste in de Super League én in de Belgische beker. Maar een Super League met zes teams blijft verre van ideaal om een echt topsportklimaat in te ontwikkelen.

En dus moeten ook de gestelde lichamen zich gaan roeren. Dominique Reyns – directeur afdeling vrouwenvoetbal bij KAA Gent – is duidelijk: “Ook op clubniveau moeten we stappen in de goede richting zetten. Het niveau van de competitie moet omhoog.”

“Er moet niet enkel geïnvesteerd worden in de Belgian Red Flames, want de KBVB heeft de clubs nodig om tot Flames te komen. Het huidige competitieformat is wat dat betreft verre van ideaal. Een terugkeer naar de BeNe League zou een oplossing kunnen zijn.”

BeNe League?

Die BeNe League zou ook volgens trainer Dave Mattheus een goede zaak zijn: “Een volledige BeNe League of een liga met play-offs tussen België en Nederland. Ik denk dat we zeker onze voet kunnen zetten tegen de Nederlandse topclubs en dat het niveauverschil niet meer is wat het vroeger was.”

De Belgische voetbalbond polste al bij de Nederlandse voetbalbond om een nieuwe samenwerking, maar voorlopig is daar nog geen sprake van. De Nederlandse clubs staan zeker niet weigerachtig, maar op bondsniveau is iedereen er nog niet uit – ook de UEFA moet namelijk opnieuw zijn fiat geven.”Reacties 1 reacties

Heeft u zelf nieuws of wil u uw club in de belangstelling brengen? Contacteer ons via vrouwen@sport-planet.eu.

AddToAny
Nieuwsbrief
Dagelijkse nieuwsbrief ontvangen?
Wanneer wil je onze nieuwsbrief ontvangen? *
Zie ook

Ander voetbalnieuws