Berchem Sport heeft grote dromen: "Op termijn grootste en beste vrouwenclub in Antwerpen worden"

Berchem Sport heeft grote dromen: "Op termijn grootste en beste vrouwenclub in Antwerpen worden"
Foto: © Leo Stolck

Berchem Sport is een ploeg in opbouw, zeker ook bij de vrouwen. Drie seizoenen geleden begon de club in vierde provinciale, ondertussen is er al een serieuze groei merkbaar.

In het vierde seizoen zal Berchem Sport uitkomen in eerste provinciale. Drie keer op rij wist het team een promotie af te dwingen, zij het afgelopen seizoen via een vierde plaats en een fusie tussen de KVV en de KBVB tot Voetbal Vlaanderen. 

De poorten naar het nationale voetbal staan daarmee open, al is de laatste stap ongetwijfeld de moeilijkste. "Het is nog elke dag vechten voor erkenning en soms zelfs voor herkenning. Toch hebben we al een naam verworven binnen het vrouwenvoetbal", aldus Marc Vercammen van Berchem Sport.

Toekomstdromen

"Onze toekomstdromen zijn om zo snel mogelijk deel uit te maken van de nationale afdeling. Dit seizoen is een overgangsjaar, de doelstelling is om in de middenmoot te eindigen in eerste provinciale. Het is de bedoeling om tijdens dit seizoen een aantal sponsors binnen te halen zodanig dat we ons A-elftal voldoende kunnen versterken om de weg naar de nationale lichtingen open te breken."

Nu begint het team met een tweede ploeg in derde provinciale, bij de jeugd zal het zich inschrijven in de U13 én U11-lichtingen. En dus zoekt het team ook nog speelsters, zowel om de A-ploeg als de B-ploeg te versterken. Zo kan ook de jeugd doorstromen de komende jaren. "Op lange termijn willen we naar de Super League als eindpunt, we willen met onze A-ploeg zover mogelijk raken. Maar we willen ook de grootste vrouwenafdeling binnen Antwerpen worden, door iedereen de kans te geven om op zijn niveau te voetballen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties