Jelle Van Damme vergelijkt de sfeer op de Bosuil met die op Sclessin en ziet een belangrijk verschil

Jelle Van Damme vergelijkt de sfeer op de Bosuil met die op Sclessin en ziet een belangrijk verschil
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Antwerp is een aanwinst voor eerste klasse, zo werd vorig jaar al snel duidelijk. De Great Old had al een fantastische aanhang, maar met de verbeterde infrastructuur en een nieuwe hoofdtribune is de club uit Deurne-noord nog meer zijn plaats in 1A waard.

Antwerp lijkt hoe langer hoe meer op Standard. Sportief directeur Luciano D'Onofrio haalde deze zomer opnieuw enkele pionnen met een verleden in de Vurige Stede naar de Bosuil.

"Dit is Standard 2.0. Je kan daarmee lachen, maar je ziet veel dingen vanuit Luik terug", zegt Jelle Van Damme in Sport/Voetbalmagazine. "Dezelfde kleuren, een spelerskern waarin een hoop een Standardverleden hebben."

Ruwer

De 34-jarige Van Damme voetbalde vijf jaar voor Standard en kan beide clubs goed met elkaar vergelijken. "Standard was groter en had nog meer volk, maar hier heb je de ruwheid van de mensen wanneer je het veld op komt. Ik kan dat moeilijk uitleggen. Het geluid... Dat geroezemoes, die echtheid, de passie en die rauwheid... Het is anders dan in Luik. Ruwer."

Waar vind jij de sfeer het beste?

81%
19%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties