Sportief directeur van opponent Trnava maakt de vergelijking met Anderlecht: "Een Ford Focus tegenover een Mercedes, maar..."

Hermès Van Damme
| 0 reacties
Sportief directeur van opponent Trnava maakt de vergelijking met Anderlecht: "Een Ford Focus tegenover een Mercedes, maar..."

Spartak Trnava is de grote onbekende in de Europa League-poule van Anderlecht. De sportief directeur van de Slovaakse club beseft dat paars-wit kloppen moeilijk wordt, maar hij gelooft er wel in.

Spartak Trnava is geen optelsom van individuen, maar vormt een sterk blok. "We zijn erin geslaagd om een groep te creëren, niet met jonge spelers, maar wel met veel jongens die intussen 30 zijn. De ervaring helpt ons wanneer de tegenstander ons onder druk zet. Verder beschikken we over enkele snelle jongens", legt sportief directeur Pavel Hoftych uit in La DH.

De coach heeft een plan om Anderlecht aan te pakken. "Onze T1 Radoslav Latal heeft veel ervaring als speler en als trainer opgebouwd. In Slovakije brengen we aanvallend voetbal, maar we hebben een team gevormd dat ook goed kan verdedigen en tactisch sterk is. Tegen Anderlecht hebben we geen keus."

Ford vs. Mercedes

Hoftych is zich bewust van het kwaliteitsverschil. "We hebben een jaarbudget van 3 miljoen euro, terwijl Anderlecht een speler koopt voor bijna drie keer dat bedrag. Het is een Mercedes met een grote motor, wij zijn eerder een Ford Focus. In de stad doet dat er niet toe, maar op de snelweg heb je geen verhaal."

Toch gelooft de sportief directeur in een goed resultaat. "Met een goed plan is alles mogelijk, maar we moeten tegen Anderlecht de geschiedenis respecteren. Ik ben een Tsjech en ben bevriend met Jan Koller. Ik weet hoe legendarisch Anderlecht is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties