Is kritiek op Hein overdreven? "Maag keerde om toen ik las wat Waalse kranten over hem schreven"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 31 reacties
Is kritiek op Hein overdreven? "Maag keerde om toen ik las wat Waalse kranten over hem schreven"
Foto: © photonews

Hein Vanhaezebrouck voorkwam de grote crisis bij Anderlecht toch een beetje door te winnen op bezoek bij Zulte Waregem. Hij kreeg al heel wat kritiek, vooral vanuit de Waalse media.

Stef Wijnants springt in de bres voor de coach in zijn Column in Het Belang van Limburg. “Als een trainer één wedstrijd verliest, moet hij heel de wereld al uitleg verschaffen. Dat is niet normaal meer. Alles wordt opgepookt. In de eerste plaats op sociale media, maar ook in de traditionele media gebeurt het vaker", zegt hij.

"Wat de Waalse pers allemaal over Vanhaezebrouck geschreven heeft, tart alle verbeelding, mijn maag draaide daar echt van om. De coaches worden afgeschilderd als prutsers. Zoals Lopetegui bij Real. Nochtans spelen er haast dezelfde jongens als vorig jaar, op Ronaldo na. Nu zouden het plots lammetjes geworden zijn. Larie."

Knap van Neville

"Ik vond het dan ook erg knap dat Gary Neville als analist het opnam voor Mourinho. Hij haalde uit naar Manchester United, de club moet zich afvragen wat zijn visie is, in plaats van het hoofd van de trainer meteen op het hakblok te gooien. Een trainer moet met kritiek omkunnen, daar ben ik het mee eens, maar nu gaat men vaak te ver.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties