Reactie Waasland-Beveren neemt omkoopschandaal niet mee op het veld: "Zelfs als we vandaag met 12-0 hadden verloren, was dat nog geen excuus geweest"

Diederik Geypen Yannick Lambrecht
Diederik Geypen en Yannick Lambrecht
| 0 reacties
Waasland-Beveren neemt omkoopschandaal niet mee op het veld: "Zelfs als we vandaag met 12-0 hadden verloren, was dat nog geen excuus geweest"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Waasland-Beveren is verre van uitgeteld. De club is rechtsreeks betrokken bij het voetbalschandaal, maar daar was in het Jan Breydelstadion niets van te zien en de strijdvaardige Leeuwen van Yannick Ferrera stapten met een verdiend punt op de bus richting het Waasland.

Winnen met een punt

"Een punt in Brugge is bijna een overwinning, dus we mogen heel fier zijn op dit resultaat", sprak Yannick Ferrera na afloop. "Iedereen heeft alles gegeven en dat is de grootste reden achter deze prestatie."

"We lieten Club Brugge niet combineren en gaven weinig weg, terwijl we zelf ook onze kansen kregen. Ook al zullen we er in de toekomst nog meer moeten creëren om te winnen", wist Ferrera. "Maar wij zijn de club met het kleinste budget, de jongste ploeg, 19 nieuwkomers... Ja, dit voelt als een overwinning."

Propere Handen

Van de hele 'Propere Handen'-heisa, waar Waasland-Beveren rechtstreeks bij betrokken is, was weinig of niets te zien op het veld. "Ondervoorzitter Jozef Van Remoortel heeft de staf vorige week geïnformeerd over de situatie en dat was de laatste keer dat we erover gesproken hebben", zei Ferrera. "Zelfs als we vandaag met 12-0 hadden verloren, was die situatie nog geen excuus geweest."

Dat voorzitter Dirk Huyck en CFO Olivier Swolfs de komende maanden wegvallen, is geen probleem voor de spelersgroep. "Zij staan niet op het trainingsveld. Het enige verschil is dat we geen contact meer mogen hebben. Maar sportief directeur Danny De Maesschalck heeft ons verzekerd dat de club clean is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties